Gullegem veegt de vloer aan met Mandel United

Het slagveld voor het Ingelmunsterse doel bij de strafschopfase. © vdb

Met zes op zes was Mandel United uitstekend aan het seizoen begonnen. Maar op een strijdvaardig Gullegem moest de fusieploeg de duimen leggen met zware 4-0 cijfers. Zowel de thuisfans als de bezoekende supporters konden nauwelijks hun ogen geloven.

De studieronde werd overgeslagen. Na vijf minuten werd Amini foutief afgestopt. Scheidsrechter Lefever twijfelde even, legde dan toch de bal op de strafschopstip. Ntambue had hem graag getrapt, maar Amini toonde zich zelfzeker, zette zijn ploeg op voorsprong. Mandel reageerde met een schot van Lorthios, in hoekschop gezweefd door doelman Vanderbeken. Nog voor het kwartier zette Ntambue de bezoekende verdediging een neus, verdubbelde de cijfers. In het derde kwartier ontsnapte Gullegem enkele keren aan de aansluitingstreffer. Aan de overkant verkeek Amini de kans op 3-0.

Tweede helft

Na de rust, met de inbreng van Beyens, drukte Mandel de thuisploeg op eigen helft terug. Omari dwong met een kopstoot doelman Vanderbeken tot een redding. Gullegem loerde op de counter. De bezoekers kwamen een eerste keer goed weg toen Simoens te zwak op de doelman besloot. Drie minuten later was het toch raak. Amini zette voor, Debouver tikte vrolijk binnen. Vijf minuten later eenzelfde scenario. Opnieuw zette Debouver de bezoekende verdediging voor schut, was de winnaar gekend.

(AV – foto Bart)

FC Gullegem-Mandel United: 4-0

Doelpunten: 6′ Amini (pen) 1-0, 12′ Ntambue 2-0, 57′ en 62′ Debouver 3-0 en 4-0.

Gullegem: Vanderbeken, Delrue, Hempte, Vandoorne, Dejonghe, Vancraeyveldt, Debouver (74′ Stael), Simoens (68′ Billiet), Amini, Ntambue (82′ Decoster).

Mandel: Laleman, Clincke, Van Suypeene, Nyoni, Declerq (46′ Beyens), Lorthiois, Opbrouck (66′ Geryl), Omari (67′ Arujo), S, Oumedjeber, Clyncke, Kwateng.