Gullegem doet goede zaak voor het behoud

© VDB VDB

Met winst in deze overvalste zespuntenwedstrijd, geeft Gullegem zichzelf een boost gegeven.

De fel gemotiveerde thuisploeg trok meteen alle aanvallende registers open. Die aanpak werd al vroeg beloond met een doelpunt via Dekiere. Gullegem trok zich op aan die vroege treffer, drukte de bezoekers voortdurend op eigen helft terug.

Ondanks het overwicht moest de thuisploeg wachten tot net voor de pauze om een tweede keer te scoren. Monteyne stuurde de bal voor doel, Dekiere kopte hem voorbij de vruchteloos graaiende bezoekende doelman. Met een 2-0 voorsprong aan de rust kwam Overijse nog goed weg.

Meteen na de pauze dikte Vancraeyveldt aan tot 3-0. De wedstrijd was gespeeld, de drie kostbare punten binnen. Overijse kon aanvallend geen vuist maken, slaagde er nooit in om doelman Ampe te bedreigen. Trainer Allan Deschodt gunde de zestienjarige jeugdspeler Andres De Waele nog een tiental minuten spelgelegenheid.