Grétarsson weg bij KSV Roeselare, onbekende Fransman neemt voorlopig over

Arnar Grétarsson was slechts enkele maanden actief op Schiervelde. © foto Bart
Lode Blomme

KSV Roeselare gaat alweer op zoek naar een nieuwe trainer. Woensdagmorgen maakte de club uit eerste klasse B bekend dat het afscheid neemt van Arnar Grétarsson. De IJslander was pas sinds deze zomer actief op Schiervelde. Christophe Gamel is intussen aangesteld als coach ad interim.

Met een korte mededeling op de clubwebsite maakte KSV Roeselare woensdagvoormiddag het trainersontslag bekend. “Hierbij wenst de club bekend te maken dat het beslist heeft de samenwerking met trainer Arnar Grétarsson te beëindigen. De IJslander was sinds afgelopen zomer actief op Schiervelde maar daar komt nu dus een eind aan.”

Bondscoach van Fiji

Woensdag al werd de 47-jarige Fransman Christophe Gamel toegevoegd aan de technische staf. Hij wordt coach ad interim en maakte deze namiddag op het trainingsveld al kennis met zijn nieuwe ploeg. Gamel bezit een UEFA Pro License-diploma en werkte al voor verschillende Franse en Italiaanse clubs vooraleer hij aan de slag ging in Qatar en Hongarije. Hij was ook assistent-coach van het vrouwenteam van Paris Saint-Germain en laatst was hij bondscoach van Fiji.

Christophe Gamel neemt voorlopig over bij KSV Roeselare.
Christophe Gamel neemt voorlopig over bij KSV Roeselare.© Getty Images

Er komt zo maar geen einde aan de turbulente periode op Schiervelde. De voorbije seizoenen passeerden heel wat trainers de revue bij de tweedeklasser. Eind juli verliet CEO en sportief directeur Brian Tevreden de club, een groep Braziliaanse investeerders streek in Roeselare neer en Marco Manso nam Tevredens taken over.

Het werd een woelige zomer op KSV Roeselare: het was lang wachten op nieuwe spelers, de nieuwe trainer Arnar Grétarsson kwam er pas tegen de competitiestart en net voor de transferdeadline streken nog meer dan een handvol spelers neer, onder wie vier Brazilianen. En toen moest het faillissement, dat later weliswaar werd herroepen, nog volgen…

Slechte start

Ook sportief ging het Roeselare in de eerste periode niet voor de wind. KSVR eindigde in de eerste periode op de voorlaatste plaats met 11 punten, evenveel als rode lantaarn Lommel. En de tweede periode begon ook al niet best met een 1 op 6 tegen Westerlo en Virton.

Arnar Grétarsson speelde begin de jaren 2000 bij Lokeren en was later technisch directeur bij Club Brugge. Hij keerde de voorbije zomer terug uit IJsland om bij Roeselare aan de slag te gaan. “Esvee wenst Arnar uitdrukkelijk te bedanken voor zijn inzet voor wit-zwart en wil hem veel succes toewensen in zijn verdere carrière.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.