Gregory Vandenbulcke verlaat FC Moen: “Sportieve aanbieding kon ik niet laten liggen”

Gregory Vandenbulcke. © VDB
Redactie KW

Begin deze week liet FC Moen weten dat T1 Gregory Vandenbulcke de club verlaat voor een avontuur bij tweede amateurklasser Royale Entente Acren Lessines. Woensdag maakte de tweedeprovincialer bekend dat hulptrainer en ex-profvoetballer Patrice Noukeu tot het einde van het seizoen zal overnemen.

“Na 10 jaar FC Moen verlaat ik de club voor tweedeamateurklasser Royale Entente Acren Lessines”, aldus afscheidnemend trainer Gregory Vandenbulcke. “Dit is een sportieve aanbieding die ik niet kon laten liggen. Ik tekende een contract voor 2,5 jaar. Ik ben een trainer met ambitie en wil deze kans met beide handen grijpen. Op zaterdag 13 januari debuteer ik tegen leider RWDM.”

Tien zeges

Vandenbulcke blijft FC Moen in het hart dragen. “Ik blijf fan van deze club en het is dankzij Moen dat ik nu deze kans krijg. Ik wens de spelersgroep en het bestuur veel succes in de toekomst. Voor aanvang van dit seizoen stelde ik het doel om zo snel mogelijk tien overwinning te behalen en bijgevolg het behoud veilig te stellen. Ik verlaat Moen met zeven zeges op de teller en zelfs de top vijf en bijhorende eindronde behoren dus – net als vorig seizoen – nog tot de mogelijkheden.”

Patrice Noukeu in 2006 bij AA Gent.
Patrice Noukeu in 2006 bij AA Gent.© BELGA

“Trainer Gregory Vandenbulcke verliet onze club na bijna 10 jaar puik werk te hebben verricht”, liet de club zelf via sociale media weten. “Er was een vertrouwelijk akkoord tussen Greg en FC Moen dat de club onze ambitieuze trainer niets in de weg zou leggen bij een aanbieding uit de nationale reeksen. Afspraken zijn er om te houden en KFC Moen hield zich daar dan ook aan en de club is trots dat onze trainer naar een hoger niveau kan stijgen. Dit bewijst dat we 10 jaar goed gewerkt hebben. Wij danken Greg voor de mooie sportieve momenten en wensen hem veel succes toe.”

Intussen maakte de club ook al een opvolger bekend. Hulptrainer Patrice Noukeu zal minstens tot aan het einde van het seizoen overnemen. De Kameroener is een ex-profvoetballer die in ons land onder andere voor Excelsior Moeskroen en AA Gent uitkwam. Noukeu was ook in Griekenland en Azerbeidzjan actief. Hij sloot zijn actieve carrière bij KFC Izegem af. (TC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.