Gregory (Dosko) en Mathias (EH) blikken vooruit op derby: “Een betere ploeg dan ons ben ik nog niet tegengekomen”

Gregory Anne en Mathias Piceu. (foto JT)
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Op zaterdagavond staat de onvervalste derby tussen Dosko Beveren en Eendracht Hooglede op het programma. Een wedstrijd tussen twee ploegen die met veel ambitie aan het seizoen begonnen, maar momenteel nog wat onder de verwachtingen blijven. Een speciale wedstrijd ook voor Gregory Anne (23) en Mathias Piceu (27), die allebei uitkomen tegen de ploeg waar ze werden grootgebracht.

Gregory Anne, in het dagelijks leven zelfstandig rioleringskeurder bij Aquanne, is bezig aan zijn tweede seizoen als doelman bij Dosko. “Ik speelde bij Hooglede tot mijn 16de. Daarna keerde ik er met veel plezier terug. Vorig seizoen stonden we op de eerste speeldag tegenover elkaar en wonnen we met 1-4. Vorig jaar had ik wel wat revanchegevoelens, want er zijn hier destijds dingen gebeurd die niet logisch en normaal waren. Ik bracht hier heel mijn jeugd door en was teleurgesteld dat het hier niet lukte in het eerste elftal. Bij Dosko Beveren ben ik in een leuke bende terechtgekomen.”

Zelfde verhaal bij Mathias Piceu. De leerkracht LO en godsdienst in het Lyceum OLV Vlaanderen in Kortrijk, die ook werkzaam is bij Multi Foot Academy. Hij begon aan zijn tweede seizoen bij Eendracht. “Dosko Beveren is mijn tweede thuis. Ik speelde er tot mijn 15de en kwam er op latere leeftijd terug. Ik ging vroeger elke wedstrijd van het eerste elftal gaan kijken, op mijn 17de speelde ik er dan zelf in. Ook nu geef ik er nog geregeld training aan de jeugdploegen. Nerveus ben ik alvast niet voor de confrontatie, sowieso ben ik zelden nerveus. Het is zelfs leuk om tegen bekende gezichten te spelen.”

Dosko Beveren hoopte voor het seizoen om mee te dingen naar de oppergaai, maar staat al vijf punten achter op het leidersduo Aalbeke en Ingelmunster. “Het blijft nog steeds onze ambitie om mee te spelen voor de prijzen”, aldus Gregory. “De top elf van het klassement hangt allemaal aan elkaar. We startten nochtans met een 9 op 9, maar zakten weg na onze recente 5 op 15. Er zijn geen makkelijke wedstrijden in onze reeks. Maar we slikken iets te gemakkelijk doelpunten.”

Geen paniek

Ook Hooglede ambieert zoals elk seizoen een eindrondeticket, momenteel moeten ze vrede nemen met een zevende plaats. Mathias panikeert evenwel nog niet: “Het komt wel goed zodra iedereen fit is. We hebben nog geen enkele keer met onze volwaardige kern kunnen spelen. Zo kwam onze aanwinst Deckmyn nog niet verder dan twee invalbeurten. Momenteel ben ik nog geen betere ploeg dan ons tegengekomen. Op Ingelmunster speelden we een erg goede wedstrijd en tegen Bissegem gaven we een 2-0 voorsprong uit handen.”

Beide spelers schenken overigens op zaterdagavond een wedstrijdbal. Er wordt ook veel volk verwacht voor de derby. “Wij moeten zeker punten halen”, verduidelijkt Gregory. “Op voorsprong komen is erg belangrijk, veel ploegen spelen vervolgens op de counter.”

(JT)

Mathias hoopt op een mooie wedstrijd: “Ook wij kunnen absoluut de punten gebruiken. Dat de beste moge winnen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier