Grandioze zege voor KSV Oostkamp tegen KVK Svelta Melsele

Nikolaas Vermaut tekende voor de 1-0. © VDB

Een sublieme eerste helft eindigde op 2-0 in het voordeel van de jongens van coach Dieter Lauwers.

Stevige druk op de bal leverde in het openingshalfuur kansen maar geen doelpunten op. Die vielen in het derde kwartier, via Nikolaas Vermaut en Kelian Bonny. De eerste twintig minuten na de herneming verliepen in het voordeel van de gasten, die via Jasper Penneman de aansluiting realiseerden.

Vervolgens redde Tom Lannoo de gelijkmaker op de doellijn. In het slotkwartier toonde Oostkamp zich weer oppermachtig: Phil Canoot stond in voor de 3-1 en in de laatste zeven minuten werd nog drie keer gescoord door de jongens van de Valkaart: Arne Buysse (4-1), Kelian Bonny (5-1) en Samba Ly (6-1). Voorzitter Paul Devliegere gewaagde van zes wereldgoals en voorspelde opnieuw: “We redden ons!” De recente tien op twaalf loodst KSV Oostkamp alvast naar positie dertien.

KSV Oostkamp – KVK Svelta Melsele 6-1

KSV Oostkamp: Schelstraete, Buysse, Bonny, Bekaert (60′ Timmerman), Decloedt, Vanneste (88′ Blieck),Canoot (82′ Ly), Lenihan, Vermaut, Himpe, Lannoo.

Doelpunten: 34′ Vermaut 1-0, 37′ Bonny 2-0, 46′ Penneman 2-1, 75′ Canoot 3-1, 83′ Buysse 4-1, 87′ Bonny 5-1, 89′ Ly 6-1.