Gold Star Voormezele wil met vernieuwde kern terug top ambiëren

Thomas Evrard blijft Voormezele trouw. © foto VDB
Redactie KW

Het waren drukke tijden voor het bestuur van vierdeprovincialer Gold Star Voormezele. Een groot deel van de huidige spelerskern trok immers mee met coach Frederik Wydoodt naar Sassport Boezinge B. Toch kan voorzitter Jesse Defloucq nu al zijn inkomende transfers melden.

“Vooreerst hebben we gekeken om de jongens die niet meestappen in het Boezings verhaal bij ons te houden. Daarin zijn we met het bestuur aardig geslaagd want ondertussen hebben Thomas Velghe, Kevin Casier, Thomas Evrard, Dieter Sohier, Kenny Carron, Thomas Coppein, Davy Durant en Jason Verstraete een nieuwe overeenkomst bereikt”, aldus de voorzitter.

Samen met nieuwe coach Gerdy Saelens werd op zoek gegaan naar nieuw bloed. In totaal zijn er zestien nieuwkomers voor de A-kern. Het gaat om Nicky Carron (Beselare), Hannes Haens (?), Stijn Raes (Geluveld), Jimmy Ramos (Dikkebus), Christof Bogaert (Dikkebus), Jeremy Wickaert (Geluveld), Kristof Notredame (Dikkebus), Aaron Saelens (Langemark-Poelkapelle), Lomme Bels (Menen), Emile Ysebaert (?), Louis Mestdagh (Geluveld), Vincent Butin (?), Midrid Hardeman (Vleteren), Stephan Vandoorne (Elverdinge), Hakim Ahhourhi (vrij) en Olivier Lepla (Hollebeke).

Ambities voor volgend seizoen

“Met deze 23-koppige kern moet het naar mijn bescheiden mening terug lukken om een eindrondeticket als ambitie in te roepen voor volgend seizoen. Het zal natuurlijk geen gemakkelijke opgave worden voor de coach om een volledige nieuwe ploeg te bouwen, maar met zijn jarenlange ervaring in het provinciaal voetbal zal dit zeker lukken. Alle nieuwkomers komen immers ook van hogere reeksen”, maakt voorzitter Defloucq zich sterk.

Van waar verwacht de voorzitter dat de concurrentie zal komen? “Als de reeksen behouden blijven als nu verwacht ik ploegen als Elverdinge, Kruiseke, Zillebeke, Hollebeke en Vleteren en dan vergeet ik nog het ‘nieuwe’ Boezinge B dat ongetwijfeld ook hoge toppen zal scheren. Nu al was het drummen om voorin te staan in het klassement. Straks wordt het nog moeilijker”, besluit de jongste voorzitter in het provinciaal voetbal.

(SBR/ foto BVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier