Gloednieuw SV Ingelmunster gaat volgend seizoen van start

De nieuwe bestuursploeg van SV Ingelmunster. Je herkent v.l.n.r. Francis Vandeputte, Christ Uytenhove, Peter Vanderstichele, Bart Saelens, Koen Vandenberghe, Sven Heyman, Filip Lavrauw, Nicolas Vanneste, Steven Coopman en Jurgen Olivier. Filip Deboosere ontbreekt. © Julien Cluyse
Redactie KW

Ingelmunster heeft vanaf het seizoen 2019-2020 opnieuw een eigen voetbalclub. SV Ingelmunster wil vooral lokaal talent kansen bieden en gaat in vierde provinciale van start.

SV Ingelmunster ziet het levenslicht. Nadat OMS Ingelmunster in februari 2017 in de fusie met KFC Izegem tot Mandel United opging, staat nu een nieuwe ploeg op.

De bestuursploeg bestaat uit elf mensen. Francis Vandeputte (voorzitter), Jurgen Olivier (secretaris), Steven Coopman (penningmeester), Nicolas Vanneste (gerechtigd correspondent), Christ Uytenhove (jeugd en sponsoring), Bart Saelens (sponsoring en events), Filip Lavrauw (sportieve uitbouw en webmaster), Koen Vandenberghe (juridische dienst) en de bestuursleden Filip Deboosere, Peter Vanderstichele en Sven Heyman.

Veel Ingelmunsterse voetballers

Ook het eerste elftal zelf krijgt steeds meer vorm. “Momenteel worden in het provinciale voetbal spelers met een Ingelmunsterse achtergrond gecontacteerd”,stelt het bestuur. “Namen worden nog niet vrijgegeven omdat die spelers voor dit seizoen nog bij andere clubs onder contract liggen. Bedoeling is dat twee derde van de selectie uit ‘Ingelmunsternaars’ bestaat.”

“De jeugdwerking wordt een belangrijke peiler van SV Ingelmunster”

Ronny Goemaere en Jan Verhoeyen, allebei met een rijk verleden in het Ingelmunsterse voetbal, zullen het nieuwe trainersduo vormen. Met Solino Vandevijvere is er ook al een eerste jeugdtrainer aangetrokken.

Ook de jeugdwerking wordt meteen op poten gezet. Het nieuwe bestuur maakt daar zelfs een belangrijke peiler van. “In het seizoen 2019-2020 willen we zeker al in de onderbouw in alle categorieën een ploeg in stelling brengen, indien mogelijk ook bij de bovenbouw. Kwaliteitsvol voetbal onder de kerktoren met de kameraden aan een democratische prijs staat centraal.”

Tweede provinciale

Toch koestert het nieuwbakken SV Ingelmunster al wat ambitie. “We willen zo snel mogelijk naar tweede provinciale doorstoten”, klinkt het. Om een eerste supportersschare op te bouwen, kunnen de eerste honderd abonnees op een gratis sjaal rekenen en een zitplaats zal evenveel kosten als een staanplaats.

De thuis van SV Ingelmunster wordt uiteraard het gemeentelijk sportstadion, waar in het verleden het roemruchte KSV Ingelmunster, OMS Ingelmunster en momenteel Mandel United hun thuisbasis hadden/hebben.

Om de verankering met Ingelmunster compleet te maken, grijpt SV Ingelmunster terug naar de vertrouwde geel-rode clubkleuren. Op verplaatsing zal in het lichtblauw en wit gevoetbald worden.

(CLY)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.