Glen De Boeck: “Die grasmaaieraffaire heeft me schandalig lang achtervolgd”

© VDB
Christof Decraene

Glen De Boeck keert zaterdag met KV Kortrijk terug naar Cercle Brugge, de club waar hij in 2007 zijn carrière als hoofdcoach is begonnen.

“En ik bewaar nog altijd mooie herinneringen aan Cercle. We hebben er van niks veel gemaakt, het budget van 3 naar 8 miljoen gebracht en het toeschouwersaantal ging ook serieus de hoogte in. Alleen jammer van dat bitter einde…”

De Boeck refereert daarmee naar zijn overstap naar Germinal Beerschot, in het geheugen gegrift als de ‘grasmaaieraffaire’. “Ik ben er vertrokken omdat er een verschil in visie was ontstaan en omdat ik Germinal Beerschot als een opportuniteit zag. Achteraf gezien was dat een foute beslissing. Alleen vind ik dat die hele affaire mij schandalig lang heeft achtervolgd. Ik wist dat ik een niet-populaire beslissing had genomen en dat er dus kritiek zou komen. Maar ik kreeg een stempel op gekleefd en ik heb hard moeten werken om die weg te krijgen. En ik weet zelfs niet of die eigenlijk volledig weg is, ik hoop het in elk geval.”

Kumordzi weer speelgerechtigd

Dat is nu acht jaar geleden. Ondertussen is veel veranderd en moet Glen De Boeck met KV Kortrijk in Jan Breydel op zoek naar drie punten, dat zou meteen de vierde zege op rij zijn buitenshuis. “We moeten de ambitie hebben om met Kortrijk daar de drie punten te pakken. Alleen heeft Cercle een goede thuisreputatie opgebouwd: de meeste van hun punten behaalden ze voor eigen volk. We zullen op onze hoede moeten zijn, en vooral die individuele fouten bannen. Want die betalen we heel vaak cash.”

De Boeck kan in Brugge rekenen op een nagenoeg volledig fitte kern. Kumordzi is na zijn dopingschorsing opnieuw speelgerechtigd, maar mist uiteraard nog matchritme. Ezekiel is out met een verrekking.