Gits en Hooglede klaar voor burenduel: “Derby leeft echt in de ploeg”

Niels Devos en Chesney Vandenabeele. © JT
Redactie KW

Zondag staat het burenduel tussen KVP Gits en Eendracht Hooglede op het programma. Beide ploegen zijn niet meteen aan een denderend seizoen bezig en vooral Gits zal revanchegevoelens hebben na de 5-0-nederlaag uit de heenronde. Chesney Vandenabeele (Gits)en Niels Devos (Hooglede) hopen zondag op winst.

“We gaan het burenduel alvast met veel vertrouwen in”, opent de 23-jarige Niels Devos, die op twee jaar Izegem na zijn hele carrière bij Hooglede actief is. “We wonnen verdiend met 4-3 van topploeg Ardooie en hopen verder te bouwen op dat resultaat. We beginnen stilaan onze draai te vinden na een minder goede heenronde. Er werd meer ingezet op eigen jeugd en de inzet is toch opmerkelijk beter dan aan de start van het seizoen.”

Meer stabiliteit

Ook Gits komt met het nodige vertrouwen aan de aftrap. “We haalden een mooi punt op Lendelede”, geeft de 26-jarige Chesney Vandenabeele mee. “We zijn nu inmiddels drie wedstrijden ongeslagen en ook bij ons is er een beetje meer stabiliteit in de ploeg gekomen. We willen vooral het eergevoel wat opkrikken na de heenmatch. Toen stonden we na vijf seconden al op achterstand en werd het uiteindelijk 5-0. Er zat geen vuur en inzet in en dat zal zondag toch heel wat anders zijn.”

Chesney Vandenabeele is wel al sinds september uit met een hamstringblessure, maar speelde inmiddels alweer twee keer met het eerste elftal. “Zondag is er voor de supporters een etentje voor de wedstrijd. Er zal dus zeker voldoende volk aanwezig zijn en het is onze taak om de supporters te verwennen. Zo’n derby leeft wel in de groep. Als Gitsenaar is dat het eerste wat je doet wanneer de kalender uitkomt: kijken op welke dag de derby valt.”

Behoud verzekeren

Ook bij Hooglede is de derby een populair onderwerp in de kleedkamers. “Het is sowieso een speciale match”, aldus Niels Devos. “Een aantal spelers stonden al een paar weken op twee gele kaarten en dan vrees je toch wel een beetje om tegen je derde geel aan te lopen en zo de derby te missen.” Jorre Sabbe liep alvast tegen zijn derde geel aan en zal er zondag niet bij zijn. Mathisse Despierre en Hicham Khaouiry keren terug uit schorsing.

Als de speelkalender uit is, kijk je meteen op welke dag de derby valt

Bij Gits beschikken ze op Niels Van Torre na over een voltallige kern. Gits kan de punten heel goed gebruiken in de strijd tegen de degradatie. “Ons enige doel dit seizoen is het behoud. We moeten zeker drie ploegen achter ons houden, maar alles staat dicht bij elkaar in de kelder van de rangschikking van derde provinciale C. We zullen wellicht moeten knokken tot de laatste speeldag, maar het geloof is er zeker binnen onze ploeg.”

Opschuiven in de stand

“Met Hooglede hopen we om nog wat op te schuiven, al lijkt de achtste plaats ons wel het hoogst haalbare. Vooral op eigen veld moeten we zeker van niemand bang zijn. Hopelijk kan Gits zich ook handhaven in derde. Het zou spijtig zijn moest de derby wegvallen, want het is iets wat de inwoners van onze gemeente toch wel sterk bezig houdt. Maar zondag gaan we natuurlijk eerst nog met de drie punten proberen weg te lopen”, besluit Niels Devos. (JT)

Zondag 19 januari om 14.30 uur: KVP Gits – Eendracht Hooglede.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier