Gistelnaar Mathieu Maertens langer bij OH Leuven

Redactie KW

Mathieu Maertens, een jeugdproduct van Cercle Brugge, heeft zijn contract bij OH Leuven verlengd tot 2025.

De 26-jarige middenvelder was een laatbloeier bij groen-zwart nadat hij in 2006 als een jeugdspeler werd weggehaald bij Sporting Keiem. In 2013 kwam voor hem de kentering. Na een positieve invalbeurt in Lichtervelde en een goede reeks wedstrijden bij de beloften, mocht hij met Cercle mee op stage naar Spanje. Er volgden 65 matchen waarin hij zes keer scoorde.

Maertens overbrugde als speler van Cercle iedere dag de afstand tussen zijn ouderlijke woning in Zevekote, nabij Gistel waar zijn ouders een veebedrijf hadden, en het Jan Breydelstadion in Brugge. De beloftevolle voetballer, die overigens nooit deel uitmaakte van een nationale selectie, maakte de promotie met groen-zwart naar de Jupiler Pro League niet mee. Het seizoen daarvoor koos hij voor een avontuur bij OH Leuven. Hij ontpopte er zich als een sterkhouder in 1B. Met acht doelpunten had de West-Vlaming, later in 2020, een groot aandeel in de promotie naar 1A.

Dit seizoen kende hij na een blessure twee invalbeurten bij de fusieclub en stond hij door trainer Marc Brys de voorbije twee matchen aan de aftrap. Maertens droeg tot dusver 119 keer het shirt van OHL. Zijn contract liep aan het einde van het seizoen af, maar hij ondertekende nu een nieuwe verbintenis tot medio 2025.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier