Geschillencommissie nog strenger dan Bondsparket voor spits van Club Brugge

© BELGA
Redactie KW

Club Brugge kan op de eerste speeldag van Play-off I in de Jupiler Pro League niet rekenen op Abdoulay Diaby.

De Geschillencommissie Betaald Voetbal van de Belgische voetbalbond (KBVB) heeft de Malinese spits van blauw-zwart dinsdag één effectieve en één voorwaardelijke speeldag schorsing en 800 euro boete opgelegd omwille van zijn rode kaart in de finale van de Beker van België.

In de met 1-2 verloren bekerfinale op 20 maart tegen Standard toonde scheidsrechter Verbist in de 51e minuut de rode kaart aan Diaby. De 25-jarige Malinees kreeg aanvankelijk de overtreding mee, maar trapte na op Standard-verdediger Kosanovic. Het Bondsparket vroeg één speeldag schorsing, waardoor Club Brugge zijn POI-campagne tegen KV Oostende mogelijk zonder Diaby zou moeten aanvangen. De verliezende bekerfinalist verzette zich echter tegen het strafvoorstel en hoopte op vrijspraak. De Geschillencommissie gaf Diaby uiteindelijk een zwaarder vonnis.

Gunstig disciplinair verleden

“Uit de tv-beelden blijkt dat Diaby een trappende beweging maakt in de richting van Kosanovic, waardoor diens fysieke integriteit in gevaar kon gebracht worden. De indicatieve tabel voorziet voor dergelijke overtreding een schorsing van 2 tot 6 wedstrijden, ook al wordt de tegenstrever niet geraakt“, klinkt het. De Geschillencommissie houdt rekening met het gunstige disciplinaire verleden van de speler en de “aannemelijke frustratie”, omdat Kosanovic eerst een overtreding op Diaby maakte. Daarom wordt één speeldag schorsing voorwaardelijk gemaakt.

Club Brugge kan de schorsing aanvechten en moet dan vrijdag met Diaby de zaak bepleiten voor de Geschillencommissie Hoger Beroep.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.