Gery Geryl (KVV Oostduinkerke – 1): “Willen vooral financieel gezond blijven”

Gery Geryl. (foto a-JSK)
Redactie KW

KVV Oostduinkerke zette voor de winterstop een schitterende zegereeks neer waardoor de kustjongens na een moeilijke periode opnieuw de aansluiting vinden met de top vijf. Vorig weekend kwamen de groen-gelen echter niet verder dan een gelijkspel tegen Boezinge, maar dat tempert geenszins het enthousiasme van voorzitter Gery Geryl (67).

“Ik ben erg tevreden over de prestaties van mijn jongens. Na een mindere periode hebben we ons heel goed herpakt door vier keer op een rij te winnen. We staan nu op enkele punten van de vijfde plaats die recht geeft op deelname aan de eindronde”, opent de voorzitter het gesprek. “In de periode dat het wat minder liep, zijn we nooit in paniek geraakt. We werden nooit overspeeld maar kenden wat pech bij de afwerking. Ik was er zeker van dat de coach de ploeg weer op de rails zou krijgen.”

Gery Geryl staat ondertussen al 15 jaar aan het roer van de kustploeg en slaagt er telkens in om met bescheiden middelen goede resultaten te behalen. “We hebben voldoende ambitie om ieder jaar zo hoog mogelijk te eindigen, maar we blijven realistisch. We willen dit jaar graag opnieuw aan de eindronde deelnemen, maar niet ten koste van alles. In de eerste plaats is het belangrijk dat we een financieel gezonde vereniging blijven want we willen ieder seizoen onze spelers en trainers correct kunnen vergoeden voor hun prestaties.”

Ondertussen is Gery Geryl samen met de andere bestuursleden al druk bezig met de voorbereiding op het komende seizoen. “Zoals het er nu naar uitziet, zullen de meesten bijtekenen. Ik verwacht geen grote verschuivingen, want we zijn tevreden over de prestaties. We willen ook graag doorgaan met trainer Didier Crombez. Het is een vakman die gepassioneerd bezig is met voetbal, maar op een rustige manier zijn team coacht.” (PDC)

Zondag 12 januari om 14.30 uur: WS Lauwe – KVV Oostduinkerke.