Georges Leekens, zaterdag met Tunesië tegen de Rode Duivels, blijft supporter van België

Bondscoach Georges Leekens moet het stellen zonder de spelers van Espérance Tunis en CS Faxien, die aantreden in de CAF Champions League, en Etoile du Sahel, dat nog in actie komt in de CAF Confederation Cup.

© BELGA

“Ik blijf supporter van België”, verklaarde Leekens donderdag op een persconferentie in Genval. “Ik wil de afwezigheden zeker niet inroepen als excuus”, sprak Leekens. “Eind vorige maand hebben we een goed eerste match gespeeld tegen Zuid-Korea (0-1 zege voor Tunesië), die zege was nodig voor Tunesië. Maar we staan nog nergens. De groep is hongerig. Er is nog veel werk voor de boeg. We beschikken niet over een Messi of een Ronaldo.”

Geen Harbaoui

Van de spelers die in de Belgische competitie aantreden, zijn Fabien Camus (Genk) en Hamdi Harbaoui (Lokeren), topschutter in de Jupiler Pro League, niet opgeroepen. Camus is geblesseerd, Harbaoui werd om een andere reden aan de kant gelaten. “Er zijn regels die stellen dat je geen kritiek mag uiten aan het adres van je ploegmaats of de bond”, stelde Leekens. “Ik heb met hem gepraat. Als hij zijn excuses aanbiedt, zal ik hem misschien opnieuw oproepen.”

“Ik hoop dat we zaterdag een goede match zullen spelen. Ik wil geen blessures”, zei de voormalige bondscoach van de Rode Duivels. “Als een van mijn spelers bewust een vuile fout maakt, dan vervang ik hem.”

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.