Georges Leekens verhoord in Operatie Propere Handen

Redactie KW

In kader van het fraudeonderzoek in het Belgische voetbal zijn speurders van de federale gerechtelijke politie Limburg dinsdag opnieuw bezig met ondervragingen van personen, die onder meer genoemd zijn door spijtoptant Dejan Velkovic. Zo is dinsdagochtend Georges Leekens aan het gebouw van de FGP op de Luikersteenweg in Hasselt gesignaleerd.

“Het gaat om ondervragingen van personen om bepaalde elementen uit het dossier te toetsen en om hen anderzijds te confronteren met verklaringen van de heer Veljkovic“, aldus Eric Van der Sypt, woordvoerder van het federaal parket. Zowel ex-trainers of bestuursleden worden door de speurders aan de tand gevoeld. Tot voor kort was Georges Leekens, die al jaren in Oostkamp woont, nog als trainer werkzaam in Iran. Hij vond het er te gevaarlijk worden. Nu moest hij zich dus aanbieden bij de Hasseltse onderzoekers.

Kort na het losbarsten van het voetbalfraudedossier sloot de Servische makelaar Dejan Veljkovic meteen een deal met het federale parket in ruil voor zijn verklaringen.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.