Georges Leekens kiest voor avontuur in Tunesië

Georges Leekens gaat voor de tweede keer aan de slag in Tunesië. © (Foto Belga)
Maxim Bille
Maxim Bille Webredacteur KW

Leekens wordt er trainer van Etoile Sportive du Sahel. Vorige week opperde hij nog dat hij graag het schepenambt Sport op zich zou nemen en op die manier iets terug te doen voor de gemeente waar hij zo graag woont. Drie dagen voor de verkiezingen maakt hij echter bekend dat hij opnieuw de functie van trainer opneemt van de Tunesische topploeg.

In een recent KW-interview had Georges Leekens al duidelijk in z’n kaarten laten kijken dat het blijft jeuken om als voetbaltrainer aan de slag te gaan. Georges Leekens : “Na een zeer recente vraag van de Tunesische Nationale A-ploeg Etoile Sportive du Sahel, kan ik melden dat ik per direct aan de slag ga in het buitenland. Toch blijft m’n rol als lijstduwer van de gedreven CD&V-ploeg overeind. Ik ben ontzettend fier op de strafste gemeente van Vlaanderen en stel graag m’n sportieve ervaring ten dienste. Omdat ik ervan overtuigd ben dat deze sterk vernieuwde CD&V-ploeg, onder aanvoering van gedreven burgemeester Jan de Keyser, de beste garantie is om de gemeente te besturen, blijf ik hun grootste sympathisant en duwer. Mijn engagement om in de volgende legislatuur het sportieve beleid in Oostkamp te ondersteunen blijft overeind. In welke rol, dat zullen de verkiezingen en m’n beroepsbezigheden bepalen. Maar de strafste gemeente loslaten? Nooit!”

Jan de Keyser, burgemeester-lijsttrekker : “Georges heeft quasi alle voorbereidende vergaderingen meegemaakt én vond echt z’n draai in onze sterk vernieuwde ploeg. Steevast kon je hem vinden tussen onze jonge kandidaten. De lijnen tussen ons beide zijn zeer direct en zo wist ik dat hij al door meerdere ploegen gevraagd werd om te komen coachen. Hij hield de boot wat af tot die recente Tunesische vraag kwam. Per direct belde hij me op en zaten we rond de tafel. Tijdens dat overleg was het zeer duidelijk , Georges wil in de komende legislatuur zeker het sportieve beleid in onze gemeente verder helpen uitbouwen én blijft ook onze grootste duwer. Afsluitend gaf hij nog aan mij mee : zondag ben ik gelukkig als de CD&V-ploeg goed gescoord heeft, want ze zijn de beste garantie om Oostkamp verder te laten groeien. Ik supporter vanuit Tunesië en vind het echt spijtig dat ik er niet kan bijzijn’. (GST)

Voor Leekens wordt het zijn tweede termijn in Tunesië. Tussen 2014 en 2015 was hij er al aan de slag als bondscoach van de nationale ploeg.

(MB/GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier