Geoffrey Barre volgt Eddy Verbeeck op bij VVEK

Eddy Verbeeck verlaat VV Emelgem-Kachtem. (Foto Bart) © VDB
Lode Blomme

Voor VV Emelgem-Kachtem werd het ticketje heen en terug: na een seizoen in tweede keert de fusieclub terug naar derde provinciale. Trainer Eddy Verbeeck haakte zelf af, zijn opvolger wordt T2 Geoffrey Barre.

Eddy Verbeeck was vier seizoenen trainer bij Emelgem-Kachtem. VVEK was toen net naar vierde provinciale gezakt, maar via twee titels in drie jaar tijd bracht de ex-speler van onder meer Deinze, Moeskroen, US Doornik KSV Ingelmunster, SV Waregem en Zulte Waregem de club in tweede provinciale.

Ondanks een bemoedigende start werd het een lastig eerste seizoen in tweede, waarbij het degradatiespook nooit helemaal verdween. De vele zware blessures van enkele sleutelspelers waren daar zeker niet vreemd aan. Op twee speeldagen van het einde was de degradatie een feit. Nu het seizoen erop zit, gaf Eddy Verbeeck – hoewel een verlengd verblijf er zat aan te komen – zelf aan niet verder te gaan bij VVEK wegens familiale omstandigheden. Hij was onder meer ook coach bij onder meer Rekkem, Toekomst Menen, Roeselare, Wingene en Harelbeke.

Geoffrey Barre krijgt zijn kans bij VVEK en wordt trainer van de eerste ploeg. (Foto Bart)
Geoffrey Barre krijgt zijn kans bij VVEK en wordt trainer van de eerste ploeg. (Foto Bart)© VDB

Geoffrey Barre, al jaren T2 van Verbeeck bij VVEK, wordt zijn opvolger. De 40-jarige Barre was als speler actief bij Rollegem, VAR, RC Lauwe, Bellegem, Toekomst Menen, Bissegem en Ingelmunster en begon zijn trainerscarrière bij de jeugd van OMS. Intussen is hij al enkele jaren beloftentrainer en hulptrainer bij Emelgem-Kachtem en zijn werk wordt er gewaardeerd. Hij krijgt nu de kans om het voor het eerst te proberen als T1, vanaf volgend seizoen in derde provinciale.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.