Gent legt lot opnieuw in handen van Hein Vanhaezebrouck

©VIRGINIE LEFOUR BELGA
©VIRGINIE LEFOUR BELGA
Redactie KW

Hein Vanhaezebrouck gaat opnieuw aan de slag als trainer van AA Gent. De Lauwenaar ondertekende vrijdag een contract tot 30 juni 2022, zo bevestigen de Buffalo’s.

De kampioenenmaker van 2015 volgt in de Ghelamco Arena Wim De Decker op, die donderdagavond werd ontslagen na een nieuwe Europese nederlaag tegen Slovan Liberec.

‘HVH’ is al de vierde coach van Gent dit seizoen. De Deen Jess Thorup werd na amper twee speeldagen en een 0 op 6 aan de deur gezet. Zijn Roemeense opvolger Laszlo Bölöni zong het slechts 25 dagen uit en moest na een 3 op 9 vertrekken. Daarna, vanaf half september, nam T2 De Decker over. De vijfde opeenvolgende nederlaag in de groepsfase van de Europa League werd hem fataal. Gent begon het seizoen met steile ambities maar prijkt na veertien speeldagen op een erg teleurstellende twaalfde plaats met 16 punten. Het Europese avontuur werd bovendien een afgang met 0 op 15. Zondagavond speelt Gent in de competitie op het veld van Oostende.

Hein Vanhaezebrouck (56) coachte de Buffalo’s een eerste keer van mei 2014 tot september 2017. De West-Vlaming bezorgde de club in 2015 een eerste (en tot dusver) enige landstitel en overwinterde met Gent (als eerste Belgische club in vijftien jaar) in de Champions League. In de herfst van 2017 kwam het tot een breuk en kort daarna stapte hij over naar Anderlecht. Daar werd Vanhaezebrouck eind 2018 ontslagen. Sindsdien zat hij zonder club.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.