Genadeslag voor Royal Knokke FC na verlies tegen RFC de Liège

Het thuisduel van de allerlaatste kans resumeerde vlekkeloos het hele afgelopen seizoen: veel inzet maar pech op alle vlakken.

De bezoekers kwamen op voorsprong na zes minuten toen een pegel van Curtis Kabeya afweek en goalie Justin Verlinden kansloos liet. Tien minuten later volgde identiek scenario: het schot van Yady Bangoura ketste via een lichaamsdeel in doel. De kustjongens bleven niet bij de pakken zitten en halfweg de eerste helft lukt Maxim Vandewalle de aansluitingstreffer. Na de kampwissel verwierf de thuisploeg veldoverwicht maar via counter nette Curtis Kabeya zijn tweede van de avond.

Vervolgens pegelde Sander Van Eyck nog op het kader en bleef een strafschopfout op Maxim Vandewalle onbestraft. Royal Knokke FC zet vanaf nu alles op het eerstvolgende kampioenschap en zal in stijl afscheid nemen van de eerste amateurklasse. Nadat eerder Nils Pierre en Justin Verlinden hun contract verlengden, tekenden ook Maxim Vandewalle, Ruben Vanraefelghem en youngsters Declan De Waele en Amaury Verdruye bij.

(JPV)

R Knokke FC – RFC de Liège 1-3

R Knokke FC: Verlinden, Vanraefelghem, Biemans (46′ De Waele), Kamneng Djoum, Pierre, Van Eyck, Vanfleteren (87′ Cools), Vandewalle, Savaete (46′ Mestdagh), Buysse, Van De Velde.

Doelpunten: 6′ Kabeya 0-1, 16′ Bangoura 0-2, 24′ Vandewalle 1-2, 61′ Kabeya 1-3.