Gemengde gevoelens bij KM Torhout na uitschakeling in Beker van België

KM Torhout start het seizoen met een grondig verjongde kern. © JS
Bram Vanlerberghe

Het bekerverhaal van KM Torhout is na één ronde gestrand. Dat zorgt voor gemengde gevoelens. Enerzijds wordt het team van een verre verplaatsing gespaard, maar anderzijds loopt het een potentieel mooie confrontatie met Royal Knokke FC mis.

Jens Noppe, sinds dit seizoen opnieuw als assistent-trainer bij KM Torhout, zag voldoende positieve zaken om mee te nemen richting competitiestart. “Ik heb positieve zaken gezien“, zegt Jens na de 2-3-nederlaag tegen RC Lauwe.

“De omstandigheden zaten gewoon niet mee. Wat hebben we geleerd? Dat we efficiënter en scherper zullen moeten zijn in beide zestienmeters. Er was eigenlijk maar één verdiende winnaar, maar in voetbal is het simpel: enkel het resultaat telt na 90 minuten, 95 minuten zelfs in dit geval. Jammer, maar anders moesten we 310 kilometer rijden voor de verplaatsing (naar Messancy in de provincie Luxemburg, red.). Dat is een volledige zondag die je daarvoor uittrekt. Ga je dan door, volgen er mogelijk duels met achtereenvolgens Schaarbeek en Knokke. Maar de eerste competitiewedstrijd schuift dan op.”

Kwalitatieve kern

“Iedere wedstrijd zie je wel positieve of negatieve punten die je moet meenemen. Heel veel jonge gasten tonen zich in positieve zin. We hebben een kwalitatieve kern die wel enkele blessures kan opvangen. Ik ben positief over hetgeen we gezien hebben.”

“Als speler en als trainer heb ik al ervaren dat je iedereen nodig hebt. Vorig jaar in Harelbeke moesten we zoeken naar een 15de man. Een examenperiode na Nieuwjaar, blessures… Mocht ik willen, zette ik mezelf op het blad. Zover kwam het zelfs. Of het zou lukken? Dat wel, maar of het op dat niveau positief zou uitdraaien, is iets anders. Ik heb er ook geen ambitie meer voor. Dat hoofdstuk is voorbij, maar het is nog altijd leuk als ik eens kan mee trainen in een wedstrijdvorm. Dat is ook maar een kwartiertje. Ik ben 35 jaar en heb mijn tijd gehad. Het is nu aan anderen.”

Grinta

Welke accenten probeert de nieuwe T2 over te brengen? “Ik heb graag dat de groep vertrouwen heeft met positieve commentaren. Het moet leuk blijven. Creëer je dan een groep met vertrouwen, die samenhangt, dan is dat al de helft van het werk. We hebben een jonge en redelijk nieuwe groep. De grinta die ik had, zou ik er wel nog meer in willen krijgen. We hebben nog twee tot drie weken en eens het voor de centen is, weet je dat er nog meer scherpte is. De voorbereiding duurt ook al zes weken. Het wordt tijd dat het normaal verloopt.”

De Wielsbekenaar komt terug in een bekende omgeving. “Voor mij is de integratie vlot verlopen. Frank Claeys had ik nog als hulptrainer toen ik bij KM speelde. Met Dimitri Verhulst zat ik in de sportschool in Meulebeke en de afgevaardigden en bestuur zijn grotendeels hetzelfde, net als een groot deel van de supporters. En de groep ken ik ook nog goed. Ik speelde nog met of tegen een aantal spelers.”

Competitiestart

“Het is uiteraard nog altijd een beetje zoeken in een nieuwe werking. De samenwerking verloopt beter en beter, hopelijk gevolgd door resultaten als de competitie start. Mijn takenpakket? Op dinsdag is het de bedoeling dat Frank en ik de training leiden met een fysieke prikkel in de periodisering waarin we ons bevinden.”

“Didier Degomme is daar ook bij, maar hij kijkt meer. Op donderdag is het dan aan Didier en mij. Op vrijdag is de keepertrainer er dan bij. Al is het in de voorbereiding nog iets anders. Nu hebben we nog twee tot drie weken extra gekregen om de groep beter te leren kennen en alles op elkaar af te stemmen. We hebben nog drie weken en kunnen ons nu richten op de competitiestart. Een goede start is belangrijk. Dan is dat al een serieuze opsteker. Ik geloof in de groep en de kwaliteiten om positieve zaken te tonen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier