Gemeenteraad stelt Brugs stadiondossier uit: 125 bezwaarschriften, ook van Cercle-voorzitter

Stefan Vankerkhoven

Het dossier van de kosteloze grondafstand door de stad Brugge, met het oog op de bouw van een nieuw Cubstadion en een stadspark op de Jan Breydel-site, moest normaal gezien maandagavond door de gemeenteraad goedgekeurd worden. Maar het agendapunt werd uitgesteld.

Veel uitleg werd niet gegeven over dit uitstel. Ongetwijfeld heeft dit te maken met de 125 bezwaarschriften die ingediend werden tegen de aanvraag tot omgevingsvergunning. Eén van de bezwaarschriften komt immers van Cercle. De Vereniging wil Jan Breydel niet verlaten en kant zich tegen de plannen van Blauw-Zwart, zolang er geen oplossing is voor een Cercle-stadion.

Voor gemeenteraadslid Stefaan Sintobin (VB) betekent dit dat het Brugs politiek akkoord op de schop gaat: “Onder de 47 Brugse gemeenteraadsleden zitten Cercle-supporters, die akkoord gaan met de visie van Vincent Goemaere. De politieke eensgezindheid in dit dossier is zoek.”

Het oppositieraadslid peilde naar de stand van zaken in beide stadiondossiers. Volgens sportschepen Franky Demon (CD&V) zal de stad Brugge voor de Blankenbergse Steenweg tussenkomen bij de Raad van State en werd daarvoor een advocaat aangesteld. Wat de Jan Breydel-site betreft, zullen alle bezwaren onderzocht worden.

“Niet alleen de toekomst van de twee Brugse voetbalploegen staat op het spel, ook de vrijetijdsbeleving van duizenden, jonge Bruggelingen komt in het gedrang”, aldus Franky Demon. Volgen burgemeester Dirk De fauw (CD&V) ligt niet zozeer grondeigenaar Paul Gheysens van Ghelamco dwars in Sint-Pieters, wel de vzw Groen….

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.