Gelijkspel voor Wervik en Wingene

E.Wervik - VC Wingene : Brecht Verstraete ontzet voor Olivier Demaitre foto VDB / BART VANDENBROUCKE © VDB
Redactie KW

Eendracht Wervik – VC Wingene eindigde 2-2.

Op slag van rust kwam VC Wingene voorop na een hoekschop van Lingier. In het pak scoorde Demaitre via thuisspeler Popelier. Doelman Vancoillie probeerde de bal met rare capriolen nog uit de hoek te duwen maar kwam te laat. Bouchart (56′) besloot een open kans rakelings naast. Hij kwam rechts schuin voor doel alleen voor Verhulst. Na een snelle actie links van aanvoerder Bruning verdubbelde de score. Bruning benutte goed de ruimte en legde breed naar Lingier die aan de tweede paal binnen tikte.

Wervik lukte direct de aansluitingstreffer na een hoekschop. Dutoit tikte binnen, Lingier kwam net te laat om de bal voor de lijn weg te werken. De Tabaksploeg claimde een penalty wegens hands en zorgde voor steeds meer druk.

In de extra tijd legde ref De Couvreur de bal wel op de stip nadat Bouchart tussen twee man neerging. Alvast een licht toegekende penalty, Neve miste niet.

Doelpunten: 43′ Demaitre (0-1), 58′ Lingier (0-2), 60′ Dutoit (1-2), 93′ Neve (2-2 op strafschop)

Eendracht Wervik: Vancoillie, Voet, Geldhof (46′ Dutoit), Pante (80′ Volckaert), Logie (33′ Lambrecht), Verstraete, De Winter, Neve, Popelier, Bouchart, Vandeputte.

VC Wingene: Verhulst, Vandewiele, Demaitre, Vanthournout, Flederick, Vermeuken, Van Roose, Bruning, Lingier (86′ Hoornaert, 90′ De Wilde), Wittesaele, Kissi.

(EDB)