Gelijkspel in eerste oefenwedstrijd tussen KSV Bredene en KWS Oudenburg: 2-2

De ploeg van SV Bredene : Sam Vanthomme, Sofean Ghys Xavier Luissint, Jochen Delrue, Koen Brackx, Laurens Colpaert, Keenan Adjou, Dylan Vanclooster, Justin Devriese, Max Gombert, Jurgen Debeer, Sam Ingelaere, Robbe Colpaert, Bohdi Boey, Gianni Raes. © FRO

Daags na de zware nederlaag van de damesploeg (0-9 tegen Ladies Club Brugge) speelde de herenploeg van KSV Bredene (2A) zijn eerste oefenwedstrijd, thuis tegen de buren van KWS Oudenburg (3B), die al oefenden tegen KVO U18, SK Snaaskerke en De Panne.

De vinnige wedstrijd ( in beide ploegen moet gestreden worden voor een basisplaats) op een zeer slecht veld, wat geen referentie is voor de sportdienst van de gemeente Bredene, eindigde op een billijk gelijkspel.

De thuisploeg opende na vijf minuten de score. Na een lichte overtreding van WSO-doelman Dumesnil, wees ref Deman naar de stip en SVB-kapitein Jurgen Debeer schoot raak, 1-0. De match, bijgewoond door een talrijk publiek, ging goed op en neer en even voor het half uur kon Aslami, na een aarzeling in de SVB-verdediging, gelijk stellen. Net voor de rust klom de thuisploeg weer op voorsprong. Brackx zette stevig door en via Devriese kwam de bal bij Gombert, die Dumesnil versloeg, 2-1.

De ploeg van KWS Oudenburg aan de aftrap: Boven: Yannick Laleman, Derek Vangysegem, Dieter Lapeire, Martijn Verhelst, Jeremy Dumesnil - onder: Omid Aslami, Sybren tailleu, Robin Desitter, Nick Vandekerckhove en Ward Vandendriessche.
De ploeg van KWS Oudenburg aan de aftrap: Boven: Yannick Laleman, Derek Vangysegem, Dieter Lapeire, Martijn Verhelst, Jeremy Dumesnil – onder: Omid Aslami, Sybren tailleu, Robin Desitter, Nick Vandekerckhove en Ward Vandendriessche.© FRO

In de tweede helft werd er veel gewisseld. Trainer Bruyneel van Bredene liet in totaal 19 spelers aanrukken, trainer Stefan Schwarz mocht kiezen tussen 20 spelers. Halfweg de tweede helft kon WSO-spits Vangysegem zijn ploeg weer op gelijke hoogte brengen, na zwak verdedigen van de thuisploeg. In de slotminuten wees ref Deman nog eens naar de stip, na fout op de Bredense testspeler Enzo Janssens. Bram De Rop, overgekomen van SK Eernegem, faalde van op de stip en zo eindigde de vinnige derby op 2-2.

Bij SV Bredene ontbraken Joey Vanhoucke en Tiebe Vandekerckhove, bij WSO Jari Gilliaert (nog drie weken out met liesblessure).