Gehavend Cercle Brugge verliest bij Charleroi met 3-0

Charleroi's Ken Nkuba Tshiend. © belga
Redactie KW

Groen-zwart kreeg tot twee keer toe een mogelijkheid om op voorsprong te komen maar moest nadien plooien. Cercle gaat in het Stade du Pays de Charleroi met 3-0 onderuit.

Cercle Brugge kon zaterdagavond op Mambourg opnieuw in competitie voetballen nadat vorig week de match tegen Moeskroen omwille van een uitbraak van Covid-19 bij de tegenstander werd uitgesteld. Ook bij Cercle werden enkele positieve gevallen gemeld. De laatste testen waren gunstig en niemand bleek positief.

Geen risico’s

Doch, trainer Clement wilde geen risico’s nemen en rekende op vooral fitte spelers die de voorbije week de ganse voorbereiding op de match in Charleroi meemaakten. Didillon, Taravel, Marcelin en Biancone waren er niet bij. Er moest dus gerekend worden op hun vervangers. Warleson stond in doel, het centrale duo werd gevormd door Ueda en Bates, terwijl Decostere en Vitinho de vleugelbacks bleven. Voor het overige bleken er geen wijzingen in vergelijking met de gewonnen match tegen KAA Gent. Maar bij aanvang van de match was Hotic niet te bespeuren. De Sloveen viel tijdens de opwarming uit. In zijn plaats kwam Da Silva Lopes.

Bij de thuisploeg was het tevens uitkijken hoe zij een week zonder voetballen hadden verteerd, want ook hun match tegen Waasland-Beveren werd omwille van een te hoog aantal coronabesmettingen bij de bezoekers uitgesteld. Coach Clement van Cercle sprak vooraf van de moeilijkste opdracht, want de thuisploeg had tot dan het minste doelpunten tegen en wilde na de felle start, met 18 op 18, sedert halfweg september nog eens winnen om voorlopig leider te worden.

Studieronde

De eerste helft kende na een studieronde vooral veel middenveldspel, al begon Cercle het best aan de match. Tegen het kwartier was er een te korte terugspeelbal van Kayembe. Ugbo zat er goed tussen, de afwerking was echter iets minder. De spits probeerde de bal te stiften, maar Penneteau gaf geen krimp. De doelrijpe kansen waren echt op een hand te tellen. Op het halfuur toch eens Charleroi. Vitinho verloor een duel van Van Cleemput. Bates kon zijn voorzet in hoekschop verwerken en in de corner die daarop volgde plaatste Kayembe zijn bal over het doel. De gewijzigde verdediging van Cercle hield in een eerste helft, waarin het tempo te laag lag, verder goed stand. Zelfs met acht hoekschoppen tegen en eenzelfde statistiek bij de schoten op doel kregen de Carolo’s weinig klaar.

Warleson kreeg in de eerste helft dus weinig werk op te knappen. De doelman van groen-zwart kwam vorige winter transfervrij naar Brugge en sloot toen onder leiding van Bernd Storck op oefenkamp in Malta bij de groep aan. Daar liet hij een goede indruk na en ondertekende hij een contract. Omdat de overgang van Didillon op zich liet wachten mocht de Braziliaan op de openingsspeeldag op Standard het Cercledoel verdedigen. Ondanks het nipte verlies kon hij op een sterk debuut terugblikken en moest hij nadien zijn plaats afstaan aan de gewezen keeper van Anderlecht en KRC Genk.

Gehavend

In de tweede helft kon Penneteau zijn foutje zelf rechtzetten, al was er wel een uitgelezen kans voor de debuterende Da Silva Lopes. Charleroi was toen nog maar net ontsnapt aan de 0-1 of het kwam zelf op voorsprong. Gholizadeh zette wel gemakkelijk Vitinho opzij en nam vanuit een erg scherpe hoek Warleson te grazen. Hier gaf de keeper van Cercle misschien geen al te beste indruk. Even later werd het nog moeilijker voor groen-zwart. Een afgeweken schot van Morioka strandde op de lat, maar Berahino, kon de rebound van dichtbij in doel koppen. De aanvaller werd in oktober verrassend geleend bij Zulte-Waregem, scoorde in de vorige match in Genk en mocht nu een eerste keer startten. In het slot legde Nicholson met een derde treffer voor de dominerende thuisploeg de match in een definitieve plooi. Zo verloor groen-zwart met dezelfde cijfers als vorig seizoen.

Een gehavend Cercle, dat een niet al te gemakkelijke week achter de rug had, vergat de zeer weinige kansen af te maken en botste nadien op een beter Charleroi. Het team van Clement kan nu, hopelijk zonder coronazorgen, de koppen bij elkaar steken in aanloop naar de match van volgende week. Zondagavond om 20.45 uur is Zulte-Waregem te gast.

(ACR)

Charleroi- Cercle Brugge 3-0.

Cercle Brugge: Warleson, Decostere, Bates (84′ Raux-Yao), Ueda, Vitinho, Kanouté, Hoggas (73′ Somers), Da Silva Lopes (69′ Vanhoutte), Musaba, Hazard, Ugbo.

Doelpunten: 53′ Gholizadeh 1-0, 58′ Berahino 2-0, 82′ Nicholson 3-0.

Gele kaarten: 48′ Bates, 68′ Morioka.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.