Gefrustreerd Torhout KM verliest alweer (3-2)

Torhout KM had een goed weekend achter de rug met de winst tegen Olsa Brakel en het schoof weg uit de onderste vier posities. Met de verplaatsing naar Melsele, drie punten minder, en de thuismatch tegen Bornem voor de boeg mocht men hopen op vier opeenvolgende overwinningen.

Het blijkt evenwel dat Torhout KM uit én thuis twee verschillende verhalen zijn. KM kwam immers totaal niet uit de verf in de eerste helft en dat bleek uiteindelijk fataal. Een veel betere tweede helft kon de schade niet meer repareren, ook al omdat én de leiding tegen zat en na de vroege aansluitingstreffers de gelijkmaker uitbleef.

De uitmatch bij Svelta Melsele werd dus een opdoffer van formaat. Dat Gianni Vanhaecke geschorst was en Coppin (knieproblemen) onvoldoende fit was wees al op een gebrek aan echte spitsen, ook defensief zat het niet snor. Net zoals tegen Zelzate thuis en enkele uitmatchen was men gewoon niet bij de les. Na een vroege mogelijkheid legde De Vleeschouwer af terwijl hij zelf had kunnen besluiten. De tweede keer dat de thuisploeg voor Vanderschaeghe opdook was het meteen prijs, Van Osselaer rondde de voorzet van diezelfde De Vleeschouwer wel af (1-0, 8′).

Vijf minuten later, na een vrije trap van Geldof, werd er slap verdedigd en Vinck strafte dat af (2-0, 13′). En als het tegenzit dan zit het ook echt tegen : een vrije trap van Geldof week af en zette de Torhoutse doelman op het verkeerde been (3-0, 18′). Dit na minder dan 20 minuten… De thuisploeg zat op rozen en hield de bal vast, KM probeerde wel, kon wel dreigen via Simoens en Ballegeer, zonder succes. Hollebeke dwong Pauwels na 37 minuten tot een redding, maar verder kwam KM niet. Een droge 3-0 halfweg dus.

Halfweg de eerste helft werd Couwyzer neergehaald door De Vos maar referee Bart Berckvens had een voorafgaande fout van de 18-jarige middenvelder gezien en floot tegen hem, gaf hem geel terwijl hij tegelijk verzorgd werd. Vreemd….

Na de pauze een gans ander verhaal. Na een onbestrafte tackle in de zestien was de volgende kans toch raak. De thuisploeg verdedigde slordig, Simoens profiteerde en maakte de 3-1. Nauwelijks vier minuten later geraakte de bal niet uit de zestien van de thuisploeg en weer Simoens om dat af te straffen (3-2). KM had nog meer dan een halfuur om een resultaat te boeken. De druk kwam nu van de Houtlanders, Declercq zag een hoekschop maar net voorlangs gaan. Na een kansje voor Penneman (schot over) was het allemaal KM dat de klok sloeg.

Vandenbussche, ingevallen voor Couwyzer, en Lagrou schoten goeie kansen over, de ref geraakte wat de controle kwijt, gaf nog een gele kaart aan Ballegeer en ging Degomme die hevig coachte en al eens reclameerde de les lezen. Met Lingier als tweede invaller bleef de druk van KM komen, de thuissupporters beleefden bange momenten al was er in de slotminuut nog een kans voor Van Osselaer op 4-2 maar in feite had KM na de pauze altijd (minstens) moeten gelijkmaken. Het gemis van echte “killers” in de box is nu wel duidelijk.

Dat maakt dat KM komende zaterdag alweer met het mes op de keel speelt : tegen hekkensluiter Bornem, dat op één speler na met het beloftenelftal van vorig seizoen en wat nieuwe jongeren speelt, moet er gewonnen worden of het degradatiespook komt weer dichtbij. Melsele komt op gelijke hoogte, op zondag krijgt Stekene ook die kans en zelfs Wolvertem-Merchtem kan langszij komen of over KM springen, al hebben die een zware uitmatch bij Wetteren.

(DACH)

Torhout KM speelde met : Vanderschaeghe; Vanaudenaerde, Schmisser, Declercq, Mestdagh; Ballegeer, Couwyzer (67’Vandenbussche), Vanysacker, Lagrou (83’Lingier); Simoens, Hollebeke.

Doelpunten : 8’Van Osselaer 1-0; 13’Vinck 2-0; 18’Geldof 3-0; 48’Simoens 3-1; 52’Simoens 3-2.

Gele kaarten : Couwyzer, De Vos, De Vleechouwer, Hollebeke, Ballegeer.