Geert Broeckaert is de nieuwe trainer van KSV Rumbeke

Geert Broeckaert is na Sassport Boezinge met KSV Rumbeke aan een nieuwe eersteprovincialer toe. © VDB
Wouter Vander Stricht

Geert Broeckaert (56) is de nieuwe hoofdtrainer van KSV Rumbeke. Kurt Delaere, die voor één wedstrijd depanneerde als interim-trainer wordt assistent. De eersteprovincialer telt vier wedstrijden ver in het seizoen nog geen enkel punt.

Als speler verzamelde hij naam en faam bij Cercle Brugge, in zijn trainerscarrière werkte Geert Broeckaert vooral in diverse functies bij Exc. Moeskroen en RAEC Bergen. De jongste jaren was hij actief als trainer van Sassport Boezinge. Vorig seizoen zou daar zijn laatste worden, maar hij haalde de finish niet toen de club net voor het einde van het seizoen hem besloot te vervangen.

Broeckaert wordt nu dus de opvolger van Philip Mercier die vorige week na de nul op negen werd ontslagen. Ondertussen leed KSV Rumbeke al een vierde nederlaag van het seizoen. Zaterdag werd met 2-1 verloren op het veld van Kortemark. De spelersgroep gooide zich alvast volop in de strijd, getuige de zeven gele kaarten die de Rumbekenaar slikten.

Komende zaterdag krijgt Geert Broeckaert meteen al een match van de waarheid voorgeschoteld. Dan komt SK Eernegem, dat één punt telt, op bezoek. Een zespuntenmatch in de aanvangsfase van het seizoen.

Geert Broeckaert vormt nu de trainersstaf samen met ex-speler Kurt Delaere (T2) en keepertrainer Franky Vyvey.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.