Geen verrassing, maar nu wel bevestiging: Didier Degomme keert terug bij KM Torhout

Didier Degomme rondt straks zijn zesde seizoen af bij RC Harelbeke en keert terug naar KM Torhout. © VDB
Redactie KW

Het stond al een tijdje in de sterren geschreven en nu is het ook officieel. Didier Degomme – momenteel nog aan de slag bij RC Harelbeke – keert terug bij KM Torhout. Hij zal er trainer worden en een nieuwe sportieve cel op poten zetten. Op termijn wordt hij sportief directeur.

Voorzitter Dick D’Hoore liet via de Facebook-pagina van de club weten dat hij in het bijzijn van ondervoorzitters Nico Vermeersch en Johan Bossuyt met Didier Degomme een akkoord hebben bereikt waardoor Didier vanaf volgend seizoen de volledige sportieve verantwoordelijkheid van onze club zal leiden. Hij wordt voor onbepaalde duur hoofdtrainer en kreeg tevens de opdracht om een volwaardige sportieve cel op poten te zetten, waar hij na zijn trainerscarrière bij de club verder de leiding over zal krijgen als sportief directeur.

Didier Degomme keert zo terug naar de club waar het voor hem allemaal begon. Hij nam als beloftentrainer in januari 2008 het roer over van Mario David, maar kon de club niet meer behoeden van degradatie. Het jaar daarop bracht hij KMT terug naar derde klasse via winst in de eindronde op Bertrix. Vanaf dan zorgde hij ervoor dat KM met een minimum aan budget kon uitgroeien tot een stabiele derdeklasser met in 2012 zelfs winst in de derde periode en een vijfde plaats in het eindklassement.

KM Torhout is nog in volle degradatiestrijd, maar heeft Wervik en Kampenhout in het vizier

Eind januari 2013 nam hij in onderling overleg tussen Torhout 1992 KM en KRC Harelbeke afscheid van de club om bij de Ratten aan de slag te gaan. Hij kon Harelbeke in eerste instantie in bevordering houden en later ook een reeks hoger laten spelen in de nieuwe tweede amateurklasse. Hij zal nu op zijn beurt op het einde van het seizoen afscheid nemen van RC Harelbeke – dat ook nog niet zeker is van het behoud in een reeks waar alles dicht op elkaar hangt – om terug te keren naar De Velodroom.

Bruno Debo hoopt KM Torhout nog in de derde amateurklasse te houden.
Bruno Debo hoopt KM Torhout nog in de derde amateurklasse te houden.© VDB

Voorzitter Dick D’Hoore benadrukt dat de club op het einde van het seizoen in alle sereniteit en vriendschap afscheid neemt van Bruno Debo. “Hij heeft hard gewerkt voor onze club en ondanks de tegenvallende resultaten is onze club hem zeer dankbaar voor zijn tomeloze inzet, zowel op- als naast het veld. We wensen hem dan ook op zijn beurt veel succes in zijn verdere carrière.”

KM Torhout staat momenteel 14de, maar heeft E. Wervik en Kampenhout in het vizier. De club versterkte zich ook met de winterstop en hoopt alsnog de plaats in derde amateurklasse te kunnen behouden.

(MCH/RED)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.