Geen terugkeer naar KVO voor Siani: “Een beetje respect had niet misstaan”

© foro Belga
Redactie KW

Tal van gerenommeerde spelers met een knap cv zitten nog zonder club. Denk bijvoorbeeld maar aan Steven Defour, Kevin Mirallas of Jelle Van Damme. Wie ook nog naar een nieuwe ploeg zoekt, is Sébastien Siani, die met Kameroen in 2017 Afrikaans kampioen werd. Hij hoopte weer aan te sluiten bij oude liefde KV Oostende, maar daar lijkt de deur helemaal op slot. Eind deze maand neemt hij een beslissing over zijn toekomst.

We keren terug naar eind juli. Sébastien Siani zakt vanuit zijn woonplaats nabij Brugge af naar het trainingscomplex van KV Oostende op De Schorre. Nadat tal van oud-ploegmaats hem hartelijk begroeten – Sakala, Vandendriessche, Capon, noem maar op – probeert Siani een gesprek aan te knopen met executive president Gauthier Ganaye. Die zit op dat moment boven in het trainingscomplex in zijn kantoor.

Zo hoopt Siani op z’n minst met de groep te kunnen meetrainen of wie weet zelfs een verbintenis te versieren – iets waar de fans alvast ook op hopen. Ganaye weigert hem echter te ontvangen. Een gigantische ontgoocheling voor de speler die KVO meehielp aan promotie van tweede naar eerste klasse en er jarenlang kapitein en publiekslieveling was. Met Siani lukte Oostende ook een bekerfinale en Europees voetbal tegen Marseille – hij scoorde zelfs tegen de Franse grootmacht.

Respect

“Een beetje respect was wel op zijn plaats”, zucht Siani, die 185 matchen voor KVO speelde. “Meneer Ganaye wou niet eens naar beneden komen of zijn deur openen. Hij had ook gewoon kunnen zeggen: ‘Sorry, maar we zijn niet in jou geïnteresseerd.’ Maar zelfs dat kon er niet van af. Ik begrijp het eerlijk gezegd niet zo goed. Hij en ik hebben zowat dezelfde leeftijd – we zouden dus op dezelfde golflengte kunnen zitten – maar verder ken ik hem of de andere nieuwe beleidsmensen niet.”

Ik ben oprecht gelukkig dat de club eerder dit jaar werd gered en wou dan ook graag op het veld komen helpen

“Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik mijn carrière bij Oostende wil afronden. Ik ben oprecht gelukkig dat de club eerder dit jaar werd gered en wou dan ook graag op het veld komen helpen. Doodjammer. Maar ik vrees dat een terugkeer naar Oostende nu uitgesloten is.”

Knoop doorhakken

Siani is 33 jaar, topfit en kan nog wel enkele jaren mee. “Ik train keihard, maar wel op mijn eentje. Daarom dat ik graag eens in groep had getraind bij KV Oostende. Nu, er is interesse van enkele Belgische eersteklassers, uit het Midden-Oosten en Noord-Amerika. Eind deze maand neem ik een definitieve beslissing die voor mij en m’n familie het beste is. Mijn kinderen groeien verder op en mijn gezin is het belangrijkste.”

“Geen interesse”

Gauthier Ganaye reageert kort en trekt definitief een streep onder de mogelijke komst van Siani. “We zijn daarin eerder al duidelijk geweest. We hebben geen speler nodig op die positie en zijn niet geïnteresseerd. Bovendien zijn we in regel met het aantal Belgen in ons team voor op het wedstrijdblad (Siani heeft ook een Belgisch paspoort, red.).” (TVA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.