Geen punten voor Torhout KM tegen Lebbeke (1-2)

Na de negen op negen en het vermijdbare verlies op Jong Lede had KM de hoop om zich te rehabiliteren met een thuiszege tegen het nummer vijf Lebbeke. Dat is niet gelukt. Het werd een vrij zure thuisnederlaag, ietwat onverdiend ook misschien.

Lagrou, die kiest voor Merelbeke, verdween naar de bank ten voordele van Vandenbussche, net als Ballegeer en Verhaeghe (buiten de vijftien) terug uit schorsing. De thuisploeg moest niet onderdoen voor hun hoger geklasseerde tegenstander, het spel ging goed op en neer en KM stond goed in blok en liet weinig toe. Toch konden de bezoekers voor het halfuur scoren via hun kleurling Monday Ajayi Glory (0-1) na een mooi vrijspelen in de centrale as.

Lang konden ze niet profiteren van hun bonus, vier minuten later kon Janis Coppin een misverstand tussen een verdediger en de doelman, gevolg van stoorwerk van Thibault Vandenbussche, uitbuiten (1-1). Met dat gelijkspel werd ook gerust, al was de blessure van Laurenz Simoens nog voor de rust een opdoffer. De rechtsbuiten heeft wellicht een liesverrekking.

Na de pauze had KM een drietal mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar telkens was het “net niet”. En de eerste kans na de pauze voor de bezoekers was raak, Van De Sompel, zorgde voor 1-2 op een moment dat een Torhoutse treffer dichterbij was. Het werd nog spannend maar KM bleef steken op een kleine en ietwat onverdiende nederlaag. Voor KM valt de schade nog mee. Ook de ploegen onder hen konden niet winnen : Melsele pakte slechts een punt, Overijse ging onderuit. KM reist volgende week al naar Oostnieuwkerke dat sowieso degradeert omdat het geen licentie kreeg.

(DC)

Torhout KM : Meeuws; Simoens (39’Lagrou), Schmisser, Vandelannoite, Mestdagh; Ballegeer, Declercq, Vanysacker (75’Vervalle), Vandenbussche (80’Pype); Coppin, Vanhaecke.

Doelpunten : 27’Monday 0-1; 31’Coppin 1-1; 66’Van De Sompel (1-2).