Geen punten voor Torhout KM bij SK Lebbeke (3-1)

Gianni vanhaecke scoorde het enige doelpunt voor Torhout. © VDB
Redactie KW

Torhout KM is er niet in geslaagd om een verlengstuk te breien aan de eerste overwinning, die tegen Wolvertem Merchtem van vorige week. KM verloor bij het nummer drie, SK Lebbeke, met 3-1.

Een te vermijden nederlaag. De eerste helft was gelijkopgaand, maar het stond halfweg wel 2-0. Beide ploegen hadden weinig offensieve ideeën en acties, de organisatie stond voorop. Behalve één poging van een overigens quasi onzichtbare Lagrou had KM geen doelgevaar. Dat er toch gescoord werd, was mede te danken aan twee slippers van de misschien wel meest ervaren speler op het veld, Baptiste Schmisser. De boomlange Fransman werd halfweg heel simpel op het verkeerde been gezet door Maluka die dank u wel zei en afwerkte (1-0). Kort voor de rust was er een nieuwe blunder van Schmisser, kinderachtig balverlies als laatste man tegen een opzittende tegenstander, en die Van der Jeugt ging er als de bliksem van door en klopte Vanderschaeghe voor een tweede keer.

Torhout KM kwam toch -ondanks de dubbele achterstand- gedreven uit de kleedkamers. Matteo Couwyzer nam de plaats in van Lagrou, Schmisser bleef aan boord. Trainer Didier Degomme wou blijkbaar zijn Franse verdediger niet alle vertrouwen ontnemen en hem ruilen voor zijn zoon Thibault (90′ op de bank).

Constante druk

De aansluitingstreffer, een kopbal van Gianni Vanhaecke, op een voorzet van Simoens, kwam net op tijd om het vuur in de ploeg te jagen. Eerst dreigde Van der Jeugd nog eens (eerste keer dat de thuisploeg op een counter weer in de laatste zone van KM kwam), maar nadien bleef het spel zich ontwikkelen rond de laatste dertig meter van het thuisdoel. Helaas, Coppin (2 keer) en Simoens kregen de bal maar niet goed voor de voet of werden afgeblokt. Constante druk dat wel, en de 2-2 leek dichterbij dan de 3-1. Die kwam er wel, 7 minuten voor tijd, via de tweede counter van de thuisploeg, Martin werkte af (3-1). Boeken toe meteen.

Torhout KM : Vanderschaeghe; Verhaeghe, Schmisser, Declercq, Mestdagh; Ballegeer, Vanysacker (76’Vandenbussche), Lagrou (46’Couwyzer); Simoens, Coppin, Vanhaecke.

Doelpunten : 21’Maluka 1-0; 38’Van der Jeugd 2-0; 60’Vanhaecke 2-1; 83’Martin 3-1.

Zondag speelt KM de laatste wedstrijd uit de eerste periode, alle wedstrijden dienen op hetzelfde tijdstip gespeeld te worden. Uitzonderlijk dus om 14.30 uur tegen Oostnieuwkerke, dat vier punten meer telt. Een eerste keer dat beiden tegen elkaar uitkomen. Voor KM opnieuw een must om weg te geraken uit de onderste posities.

(DC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.