Geen PO2 voor Roeselare, dat met Lokeren zal moeten uitmaken wie volgend jaar in 1B blijft

© VDB
Redactie KW

Het angsthazenvoetbal is KSV Roeselare gisterenavond zuur opgebroken. De wit-zwarten geraakten in Lommel niet verder dan een ontgoochelende 0-0, waardoor niet Lommel maar wel Roeselare straks met Lokeren zal moeten strijden voor het laatste plaatsje in 1B.

KSV Roeselare moest aan de Gestelsedijk absoluut winnen om in de stand nog over de thuisploeg te wippen. Dat was vreemd genoeg niet te merken aan het tactische plannetje van de wit-zwarten, want Gamel koos verrassend genoeg voor een behouden 5-4-1, zonder Godwin en Anzouana, maar met Vervoort en Holmes in een wel heel erg voorzichtige vijfmansdefensie.

De eerste helft was dan ook niet om aan te zien. Het leverde de bezoekers welgeteld één kans op, op een voorzet van Vanbelle, maar die kopte Nouri op het halfuur voorlangs.

Het tempo lag veel te laag om de Limburgers enigszins uit verband te spelen. Thuisverdediger Neven besloot de bezoekers dan maar een handje toe te steken door Naessens plots alleen op Svedkauskas af te sturen. Tevergeefs, want de Litouwer echt verontrusten was er ook deze keer bij.

Dik twintig minuten voor tijd greep Gamel dan toch in, en met Godwin en Andzouana voor een bleke Camargo en een zo mogelijk nog blekere Vanbelle kwam er nu toch meer vaart in het Roeselaarse spel. Te laat zo bleek, ondanks dat zowel Godwin als Naessens elk nog tot één héél goede kans kwamen. Maar helaas voor de Schiervelde-jongens leverde dat geen goal meer op.

(SBE)

Lommel SK – KSV Roeselare 0-0

Roeselare: Biebauw, Vervoort (85′ Casagolda), Holmes, Zolotic, Voet, Vanbelle (67′ Godwin), Camargo (72′ Andzouana), Rommens, Mvuemba, Nouri, Naessens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier