Collectieve trainingen blijven tot nader order voor alle voetbalclubs in België opgeschort tot en met 5 april, zoals beslist door de Veiligheidsraad. Voor de periode erna zal de crisiscel de adviezen van de Veiligheidsraad opvolgen. Maar officiële voetbalwedstrijden gaan dus tot 30 april niet door. Ook alle activiteiten voor de jeugd, zoals voetbalkampen, worden geannuleerd en dat minstens tot na de paasvakantie.

De crisiscel buigt zich in de tussentijd ook over verschillende scenario's met betrekking tot het verdere verloop van de competities. Dat hangt natuurlijk sterk af van hoe de situatie rond het coronavirus in België de komende weken zal evolueren. UEFA heeft vandaag alvast ook aangekondigd dat de interlands van de kwalificatiecampagne voor het komende Europees kampioenschap van de vrouwen, die gepland waren in april, naar oktober worden verplaatst.

Uitstel bondsbetalingen

De crisiscel besliste ook om alle clubs drie maanden uitstel van bondsbetalingen te geven. De KBVB is zich bewust van de precaire financiële situatie waarin sommige clubs zich momenteel bevinden. Het (voorlopig) opschorten van de trainingen, competities en tornooien heeft tot gevolg dat de belangrijkste inkomstenbronnen van de clubs plots wegvallen. Een aantal kosten blijven echter doorlopen. Het uitstel van betaling moet de clubs wat ademruimte geven en betekent concreet dat ze de resterende drie schijven pas bij het begin van het volgende seizoen factureren.

Collectieve trainingen blijven tot nader order voor alle voetbalclubs in België opgeschort tot en met 5 april, zoals beslist door de Veiligheidsraad. Voor de periode erna zal de crisiscel de adviezen van de Veiligheidsraad opvolgen. Maar officiële voetbalwedstrijden gaan dus tot 30 april niet door. Ook alle activiteiten voor de jeugd, zoals voetbalkampen, worden geannuleerd en dat minstens tot na de paasvakantie.De crisiscel buigt zich in de tussentijd ook over verschillende scenario's met betrekking tot het verdere verloop van de competities. Dat hangt natuurlijk sterk af van hoe de situatie rond het coronavirus in België de komende weken zal evolueren. UEFA heeft vandaag alvast ook aangekondigd dat de interlands van de kwalificatiecampagne voor het komende Europees kampioenschap van de vrouwen, die gepland waren in april, naar oktober worden verplaatst. De crisiscel besliste ook om alle clubs drie maanden uitstel van bondsbetalingen te geven. De KBVB is zich bewust van de precaire financiële situatie waarin sommige clubs zich momenteel bevinden. Het (voorlopig) opschorten van de trainingen, competities en tornooien heeft tot gevolg dat de belangrijkste inkomstenbronnen van de clubs plots wegvallen. Een aantal kosten blijven echter doorlopen. Het uitstel van betaling moet de clubs wat ademruimte geven en betekent concreet dat ze de resterende drie schijven pas bij het begin van het volgende seizoen factureren.