Mandel United was naar de 1/8 finale van de Croky Cup doorgestoten door Waasland-Beveren in eigen huis met 1-2 te gaan kloppen. Het had gehoopt op een mooie affiche, maar moest het doen met een wedstrijd tegen de seizoensrevelatie. Financieel een stuk minder interessant natuurlijk.

Vanuit Izegem vertrok een supportersbus richting Sint-Truiden. © Wim Claerhout

Met één bus supporters trok men vanuit Izegem naar Limburg. En het viel meteen ook op dat STVV dezelfde fout niet zou maken als Waasland-Beveren. De Kanaries stelden wel een typeploeg op, dus met topschutter Kamada tussen de lijnen. Ook draaischijf Bezus en verdediger Tomiyasu, die straks wellicht voor een recordbedrag Stayen zal verlaten, stonden gewoon aan de aftrap.

Op Waasland-Beveren had Mandel United al voor een stunt gezorgd. © BELGA

Net als tegen Waasland-Beveren had Lieven Gevaert, de trainer van Mandel United, zijn troepen wel wat herschikt. In de competitie, waar Mandel United aan de leiding gaat in tweede amateurklasse, speelt het vrij aanvallend. Nu werd wat meer zekerheid ingebouwd. De gebruikelijke offensieve rechterflank Pyck-Clyncke startte op de bank. Mackim Joos en youngster Henri Van Marcke kwam tussen de lijnen. Ook Bram Leroy mocht na zijn goede prestatie van vorige zaterdag starten, Janis Coppin was de enige spits. De Oliveira zat op de bank.

Jasper Beyens neemt hier thuisspeler Endo in een ietwat ongemakkelijke houdgreep. © BELGA

In de eerste helft werd doelman Brecht Laleman eigenlijk nauwelijks verontrust. Aan de overkant kon Janis Coppin aanleggen, maar zijn schot ging voorlangs. STVV had uiteraard het balbezit, maar de 0-0 aan de rust was niet onlogisch. Leroy mocht bij Mandel United naar de kleedkamer, Michiel Clyncke mocht zijn snelle beentjes tonen op het Limburgse kunstgras. Maar net voor het uur kon De Norre op aangeven van Kamada de thuisploeg toch op voorsprong schieten.

Mandel moest nu komen en het kreeg ook een kans. Clyncke kon koppen op een voorzet van Bailly, maar deed dat te centraal. Ook Pyck en De Oliveira werden in de strijd gegooid. Joos en Coppin mochten gaan rusten.

En het waren de invallers die voor vuurwerk zorgden. Na een fout van invaller Acolatse op Pyck mocht De Oliveira een strafschop benutten. Maar de gelijke stand bleef niet lang op het bord. Doelman Laleman kon een poging van Acolatse nog afweren, op de rebound van Boli was hij kansloos: 2-1. En twee minuten later gooide topschutter Kamada de wedstrijd helemaal op slot door de 3-1 te netten. Of dat leek hij toch te doen. Maar Ruben Pyck zorgde ervoor dat het nog spannende slotminuten werden. De 3-2 kwam echter te laat.

Mandel United gaf een visitekaartje af in Sint-Truiden, maar richt zich nu op de competitie. Zondag trekt het team van voorzitter Paul Seynaeve naar Olsa Brakel.

Net voor het uur scoorde Casper De Norre de 1-0. © BELGA
Mandel United was naar de 1/8 finale van de Croky Cup doorgestoten door Waasland-Beveren in eigen huis met 1-2 te gaan kloppen. Het had gehoopt op een mooie affiche, maar moest het doen met een wedstrijd tegen de seizoensrevelatie. Financieel een stuk minder interessant natuurlijk.Met één bus supporters trok men vanuit Izegem naar Limburg. En het viel meteen ook op dat STVV dezelfde fout niet zou maken als Waasland-Beveren. De Kanaries stelden wel een typeploeg op, dus met topschutter Kamada tussen de lijnen. Ook draaischijf Bezus en verdediger Tomiyasu, die straks wellicht voor een recordbedrag Stayen zal verlaten, stonden gewoon aan de aftrap.Net als tegen Waasland-Beveren had Lieven Gevaert, de trainer van Mandel United, zijn troepen wel wat herschikt. In de competitie, waar Mandel United aan de leiding gaat in tweede amateurklasse, speelt het vrij aanvallend. Nu werd wat meer zekerheid ingebouwd. De gebruikelijke offensieve rechterflank Pyck-Clyncke startte op de bank. Mackim Joos en youngster Henri Van Marcke kwam tussen de lijnen. Ook Bram Leroy mocht na zijn goede prestatie van vorige zaterdag starten, Janis Coppin was de enige spits. De Oliveira zat op de bank. In de eerste helft werd doelman Brecht Laleman eigenlijk nauwelijks verontrust. Aan de overkant kon Janis Coppin aanleggen, maar zijn schot ging voorlangs. STVV had uiteraard het balbezit, maar de 0-0 aan de rust was niet onlogisch. Leroy mocht bij Mandel United naar de kleedkamer, Michiel Clyncke mocht zijn snelle beentjes tonen op het Limburgse kunstgras. Maar net voor het uur kon De Norre op aangeven van Kamada de thuisploeg toch op voorsprong schieten. Mandel moest nu komen en het kreeg ook een kans. Clyncke kon koppen op een voorzet van Bailly, maar deed dat te centraal. Ook Pyck en De Oliveira werden in de strijd gegooid. Joos en Coppin mochten gaan rusten. En het waren de invallers die voor vuurwerk zorgden. Na een fout van invaller Acolatse op Pyck mocht De Oliveira een strafschop benutten. Maar de gelijke stand bleef niet lang op het bord. Doelman Laleman kon een poging van Acolatse nog afweren, op de rebound van Boli was hij kansloos: 2-1. En twee minuten later gooide topschutter Kamada de wedstrijd helemaal op slot door de 3-1 te netten. Of dat leek hij toch te doen. Maar Ruben Pyck zorgde ervoor dat het nog spannende slotminuten werden. De 3-2 kwam echter te laat. Mandel United gaf een visitekaartje af in Sint-Truiden, maar richt zich nu op de competitie. Zondag trekt het team van voorzitter Paul Seynaeve naar Olsa Brakel.