Geen nieuwe besmettingen bij FC Köln: Birger Verstraete traint dus gewoon door

© Getty Images
Redactie KW

Een tweede testronde heeft zondag geen nieuwe besmettingen met het coronavirus aan het licht gebracht bij de Duitse eersteklasser 1. FC Köln, de club van Oostendenaar Birger Verstraete (ex-Club Brugge en KV Kortrijk). Die laatste kwam dit weekend in een stormpje terecht na een televisie-interview over de heropstart van de trainingen in Duitsland.

“Zondag werden de hele ploeg en staff getest op covid-19”, zo klinkt het in de persmededeling van de Duitse club. “Alle door een onafhankelijk laboratorium uitgevoerde testen waren negatief. Maandagochtend zal het team van coach Markus Gisdol dus opnieuw trainen in groepjes, geheel volgens de richtlijnen van de Duitse Voetballiga DFL. Die regels stellen dat enkel spelers die twee keer op rij negatief getest hebben de toelating krijgen om te spelen en te trainen. De training zelf vindt plaats achter gesloten deuren.”

Vorige week donderdag testten nog twee spelers en een kinesist van FC Köln positief op het coronavirus. Na een interview van zaterdag met VTM Nieuws werd Birger Verstraete op de vingers getikt door de club. Verstraete had verklaard dat het sowieso het plan was om verder te trainen in het geval van een positieve test, hetgeen de club later ontkende. Verder benadrukte FC Köln dat het de beslissing van de bevoegde gezondheidsexperts was om slechts de drie besmette personen in quarantaine te plaatsen.

Alle Bundesliga-clubs trainen momenteel in kleine groepjes, met respect voor de afstandsregels. De Bundesliga ligt stil sinds midden maart. De Duitse profliga (DFL) en de clubs hopen het huidige seizoen nog af te maken tegen 30 juni, afhankelijk van groen licht van de overheid. Bondskanselier Angela Merkel en de minister-presidenten van de zestien deelstaten buigen zich komende woensdag over de kwestie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.