https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Geen fusie tussen KFC Izegem en OMS Ingelmunster

© VDB
Redactie KW

Al van vorig seizoen waren er fusiegeruchten over KFC Izegem en OMS Ingelmunster. Maar bij monde van beheerraadslid Christ Vinckier liet KFC Izegem weten dat men niet ingaat op de lokroep vanuit Ingelmunster.

Daarvoor haalt Christ Vinckier in een persbericht vier criteria aan. Ten eerste wil men de goed uitgebouwde jeugdwerking onder geen beding verloren laten gaan. Ten tweede heeft het Izegemse stadsbestuur het licht op groen gezet voor een nieuwe tribune, kunstgrasveld en bijhorende accommodatie op het huidige terrein 2 en is er al een ontwerper aangesteld. Een derde reden is dat men de vrijwilligers van de vereniging niet wil in kou laten en ten vierde wil men de eigen sportieve doelstellingen nastreven.

Dat laatste puntje slaat ongetwijfeld op de ongebreidelde ambitie van OMS Ingelmunster en sponsor en ondervoorzitter Xavier Van Honsebrouck om naar tweede klasse te promoveren. Daarvoor zijn ze op zoek naar een grotere achterban. Een stadion heeft men in Ingelmunster al na de passage in tweede klasse.

In de regio zitten heel wat nationalers en het is niet makkelijk om overal het financiële plaatje rond te krijgen. Een grotere fusieclub is een droom van enkele clubbeheerders, maar zoals bij elke fusie moeten er heel wat delicate knopen doorgehakt worden. Bij KFC Izegem bedankt men alvast OMS Ingelmunster voor de constructieve manier van onderhandelen, maar op de vergadering van de beheerraad van maandag 13 oktober werd het voorstel afgewimpeld.

Nog dit : KFC Izegem deelt momenteel de voorlaatste plaats in derde klasse. OMS Ingelmunster hoopte een gooi te doen naar promotie in vierde klasse A en is zich na een moeilijke start aan het herpakken en staat nu in de subtop.

(WVS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten