Geblesseerde Sander Coopman laat zijn licht schijnen op confrontatie met ex-club

Antwerp-speler Sander Coopman scheurde zijn kruisband op 2 april voor de tweede keer in een jaar tijd. © BELGA
Redactie KW

Het duel van morgen tussen Essevee en The Great Old is een tweestrijd tussen een ploeg die het sportief zeer slecht doet, en een ploeg die het op sportief vlak uitstekend voor elkaar heeft. Voor Sander Coopman, ex-SV Zulte Waregem, betekent deze match een duel tussen zijn huidige ploeg en de club waar zijn hart ligt. Maar de middenvelder zal niet aantreden in de Elindus Arena vanwege een revalidatie aan de voorste kruisband van zijn linkerbeen.

Matchen van spelers tegen hun ex-clubs zijn altijd speciaal. Voor Sander Coopman, rood-groen jeugdproduct en jongen uit de streek, brengt de wedstrijd van morgen een apart gevoel met zich mee.

“Dit is een match waarbij ik altijd op het veld wil staan”, begint hij. “Ik ken nog veel mensen in Waregem en heb nog geregeld contact met doelman Louis Bostyn. Helaas ben ik verplicht om morgen te moeten toekijken vanuit de tribune, want ik ben aan het herstellen van een kruisbandblessure aan mijn linkerbeen. Voorlopig train ik alleen nog maar met de bal en ga ik het contact met mijn medespelers nog niet aan. Daar is het nog wat te vroeg voor.”

Blessureleed

De West-Vlaamse speler heeft nog niet veel plezier beleeft aan zijn overgang van KV Oostende naar Antwerp FC. In totaal trok hij nog maar dertien keer het rood-witte Antwerpse shirt aan, maar dit lage aantal is het gevolg van zware blessures. “Ik ben meer dan een jaar geblesseerd geweest, dus moet ik realistisch zijn als het gaat over een plekje in de basiself”, zegt Coopman.

“Door mijn blessure zal ik morgen moeten toekijken vanuit de tribune”

“De trainer schuift me zeker niet aan de kant. Die vraagt regelmatig of alles in orde is, want hij weet ook dat ik van zeer ver kom. Het is wel moeilijk om toe te kijken nu het team zo goed aan het presteren is. Natuurlijk ben ik trots op mijn team, maar ik had graag deel uitgemaakt van de goede flow en de Europese avonden in de Bosuil.” Sportief kende Coopman de beste periode uit zijn voorlopige carrière aan de Gaverbeek. Hij pakte één beker met de fusieclub waar hij een groot aandeel in had.

“De bekerwinst in 2017 met Essevee is hét hoogtepunt van mijn carrière. Ik veroverde ook titels en een beker met Club Brugge, maar ik leverde geen waardevolle bijdrage in dat succes, in tegenstelling tot de bekercampagne met Zulte Waregem. Ik scoorde in de halve finale tegen Eupen en in de finale maakte ik de 2-2 waardoor we verlengingen mochten spelen en toch nog met de beker richting Waregem konden vertrekken.”

Mogelijke terugkeer

Dat SV Zulte Waregem geen goede vorm te pakken heeft, is het minste wat we kunnen zeggen. Tegen Antwerp moeten de drie punten voor het eerst dit seizoen thuis gehouden worden. “Essevee heeft de punten nodig”, vertelt Coopman. “Dit duel is het ideale moment om Zulte Waregem te treffen, want de ploeg is op de sukkel en wij hebben een goede flow te pakken. Voor mij mogen ze al hun resterende wedstrijden winnen, maar als Antwerp-speler wil ik dat mijn team stijgt naar de eerste plek van het klassement.”

Over de vraag of er een eventuele terugkeer zit aan te komen, twijfelde hij niet lang. “Ik zit momenteel goed bij Antwerp, maar als Essevee komt aankloppen, dan ga ik zeker luisteren. Ik probeer ook nog iedere wedstrijd van mijn ex-club te bekijken, omdat het mijn favoriete ploeg blijft. Ze doen het momenteel niet zo goed en dat doet me ook wel wat. Hopelijk blijven ze vertrouwen hebben in een goede afloop.” (EC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.