Geblesseerde Mathias Bossaerts mist duel tegen Montenegro

Redactie KW

Mathias Bossaerts mist het EK-kwalificatieduel van de Belgische beloftenploeg van vrijdag in Nistic tegen Montenegro. De verdediger van KV Oostende is geblesseerd en reist niet mee af naar Montenegro, maakte coach Johan Walem maandagavond bekend.

Eerder op de dag bleek al dat Thomas Foket (AA Gent) en Benito Raman (Standard) door blessures moesten afzeggen voor de komende twee duels van de nationale beloften. Leandro Trossard (KRC Genk) en Rob Schoofs (AA Gent) zijn hun vervangers.

De Jonge Duivels spelen op 7 oktober (in en tegen Montenegro) en 11 oktober (in Leuven tegen Letland) hun laatste twee EK-kwalificatiewedstrijden in groep 1, bij dubbele winst is EK-deelname een feit.

De Belgische beloften staan momenteel tweede in groep 1 met 18 punten, maar hebben een match minder gespeeld dan groepsleider Tsjechië (20 punten). Montenegro (13 punten uit negen wedstrijden) is derde. Het EK 2017 vindt plaats in Polen. Willen de troepen van Walem daar aanwezig zijn, dan moeten ze groepswinnaar worden of bij de vier beste tweedes van de negen groepen eindigen. De groepswinnaars hebben hun EK-ticket rechtstreeks beet, de vier nummers twee strijden in een dubbel barrageduel om de twee resterende plaatsen.

(BELGA)