Gauthier Goemaere (RC Bissegem): “Topper met eerste plaats als inzet”

Gauthier Goemaere zette een strafschop om. © LLV
Redactie KW

Met een late treffer van Nicolas Deman ging RC Bissegem op Pittem alsnog met de volle buit lopen. Met de komst van SKV Zwevezele B zit Bissegem zondag in een eerste topper verwikkeld.

Op SV Pittem won RC Bissegem in de slotminuten met 2-3. Drie van de vijf doelpunten werden van op de stip gescoord. Op dat vlak is Gauthier Goemaere een specialist. De wedstrijd was amper op gang getrapt of hij zette zich achter de bal en gaf de thuisportier geen schijn van kans. “In de competitie heb ik nog maar zelden gemist”, vertelt de Lauwenaar.

Het komt erop aan rustig te blijven, je niet te laten beïnvloeden door de doelman die je met allerlei bewegingen uit je concentratie wil halen. In de voorbereiding heb ik er weliswaar eentje gemist. Ik was een beetje te relaxed. Gelukkig ging het dan niet om de punten.”

“Een sterke verdediging tegen een goede aanval: het kan best een pittig duel worden”

RC Bissegem heeft met twee overwinningen op rij zijn start niet gemist. Zondag krijgen de jongens van trainer Nils Clarysse met de komst van Zwevezele een eerste topper toegeschoven. “We zijn er klaar voor”, beweert Gauthier Goemaere. “Nu moeten we op ons elan doorgaan. Naar het schijnt is Zwevezele een goed voetballende ploeg, dat speelt in onze kaart.”

Hun doelman moest zich in deze competitie nog niet omdraaien. Dat wijst dan weer op een sterke verdediging. Met zeven treffers is onze aanval echter goed bij schot. Het kan dus best een pittig duel worden met de eerste plaats als inzet.”

Labarque, Malfait en Messiaen waren out. (Fonzie)

SV Pittem 2 – 3 RC Bissegem

Bissegem: Dewaele, Decandt (86′ Ovaere), Stragier, Hanson, Vanderstraeten (80′ Ghyselinck), Goemaere, Catry, Denys, Masschelein, Akbari (71′ Deman), Vergeynst.

Doelpunten: 2′ Goemaere 0-1 (pen.), 32′ Masschelein 0-2, 39′ en 42′ Soenens 1-2 (pen.) en 2-2 (pen.), 85′ Deman 2-3.

Zondag 17 september om 15 uur: RC Bissegem – SKV Zwevezele B.