Gary Kagelmacher schiet KV Kortrijk in de slotfase naar halve finale Croky Cup

© belga
Christof Decraene

KV Kortrijk had de handen meer dan vol met 1B-club Union, maar is na een 0-1-zege toch de tweede West-Vlaamse club in de halve finales van de Croky Cup.

Bij Kortrijk kreeg Jovan Stojanovic zijn kans diep in de spits, Andriy Batsula verving Kristof D’Haene op de linksachter. Union was het eerst gevaarlijk: Tabekou nam een voorzet op de slof, maar zijn poging waaide naast en KVK-doelman Jakubech pakte makkelijk een vrije trap van Nielsen. De eerste kans voor Kortrijk was voor Mboyo, maar hij trapte onbesuisd over. Kortrijk nam het initiatief stilaan over, maar Van Der Bruggen en De Sart mikten naast. Ook Ocansey en Stojanovic kwamen in scoringspositie, maar faalden. Tussendoor mikte Fixelles voor Union op de paal, daar kwam Kortrijk erg goed weg. Na een kansrijke eerste helft was het best vreemd dat beide ploegen met 0-0 de rust ingingen.

Na de pauze ging het er een stuk voorzichtiger aan toe en het was tot minuut 70 wachten op een eerste kansje. Ocansey had een fantasietje in huis, maar Union-doelman Kristiansen werkte in corner. In de slotfase behoedde Jakubech Kortrijk voor de uitschakeling, toen hij na een vlijmscherpe counter Tabekou van een goal hield. Luttele seconden later was het aan de overkant wel prijs toen de bal in de zestienmeter bleef hangen en Kagelmacher met een harde knal de 0-1 tegen de touwen jaste. Kortrijk stoot zo door naar de halve finale van de beker en heeft zo, in tijden waarin het toch de blik naar onder moet houden, toch weer even een leuk uitzicht om het seizoen wat glans te geven.

Union – KV Kortrijk 0-1

KV Kortrijk: Jakubech, Batsula, Kagelmacher, Tuta, Golubovic, Azouni, Van Der Bruggen, De Sart, Mboyo (90′ Hines-Ike), Ocansey (89′ Kage), Stojanovic (65′ Ezekiel).

Doelpunt: 88′ Kagelmacher 0-1.

Gele kaarten: Golubovic, Teuma, Kandouss.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten