G-voetbal KV Kortrijk nu ook voor volwassenen

De G-ploeg bij KVK zal vanaf dit seizoen bestaan uit spelers en oud-spelers van de G-ploeg van vorig jaar én de minivoetballers van S Sport/Recreas. © KDS
Redactie KW

De G-ploeg van KVK maakt een doorstart. Tot vorig seizoen bestond de ploeg uit scholieren van het Buso De Lage Kouter. Toen bekend raakte dat KVK G-voetbal vanaf dit seizoen ook voor volwassenen wou aanbieden, moest De Lage Kouter, waarmee al 12 jaren samengewerkt werd, met spijt in het hart afhaken.

G-sport is er voor personen met een beperking waarbij de G voor ‘geïntegreerd’ staat. Zij kunnen in de meeste gevallen niet terecht bij een reguliere sportclub, maar kunnen via het G-concept hun favoriete sport alsnog beoefenen. De ploeg zal vanaf dit seizoen bestaan uit spelers en oud-spelers van de G-ploeg van vorig jaar én de minivoetballers van S Sport/Recreas. De minivoetbalploeg houdt daarmee op te bestaan en wordt als het ware opgeslorpt door de nieuwe G-ploeg. S Sport/Recreas staat overigens in voor de administratieve ondersteuning van de G-ploeg, zoals het dat trouwens ook doet voor de meeste G-ploegen in onze provincie.

Acht tegen acht

Bert Knockaert, die trainer was van de minivoetbalploeg, en Jacky Sabbe nemen de trainerhandschoen op. Er worden twee groepen gevormd rekening houdend met het niveau. Er wordt tweewekelijks op woensdag getraind op de jeugdacademie. Vanaf dit seizoen wordt er acht tegen acht gespeeld en duurt een wedstrijd 60 minuten, voorheen was dat 50 minuten. KVK werd ingedeeld in een groep met Mandel United, KV Oostende, Club Brugge en Daring Brugge.

Bij G-voetbal worden geen klassementen bijgehouden. Er zal tevens deelgenomen worden aan tornooien en er worden vriendenwedstrijden geörganiseerd. Op de wedstrijdtruitjes prijkt de naam van de sponsor. Spot Design is een communicatiebedrijf. Bedrijfsleider Stijn Poot die met de G-sport begaan is, wordt meteen voorzitter van de G-ploeg.

(DVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier