G-ploeg Daring Brugge wint nationaal toernooi Club Brugge

De G-ploeg van Daring Brugge poseerde fier met Club Brugge-coach Rik De Mil. © JPV
Redactie KW

De G-ploeg van Daring Brugge heeft het prestigieus nationaal toernooi op Club Brugge gewonnen.

Op zaterdag 20 mei pakte Daring Brugge G uit met denderend voetbal op Jan Breydel. Het won alle wedstrijden en eindigde als laureaat. Hoewel uitslagen niet belangrijk zijn bij de G-voetbalwerking is het toch het vermelden waard dat Daring Brugge de maat nam van achtereenvolgens Club Brugge Kraks, FC Grasduikers en Jago Sint-Amandsberg. In de finale wonnen de jongens van het Tempelhof van organisator Club Brugge G. Dit huzarenstukje sluit een succesvol seizoen af.

Tienjarig bestaan

De voetbaljongens met een beperking ontvingen de beker uit de handen van Rik De Mil, die ruim de tijd nam om handtekeningen uit te delen aan zijn voetballende fans. De goalie van Daring Brugge G liet Rik zijn krabbel zetten op zijn handschoenen en wil die nu inkaderen.

Het toernooi zelf kende een vlekkeloos verloop en de prijsuitreiking verliep geanimeerd. Tijdens zijn speech benadrukte Rik De Mil het belang van het G-voetbal en bewierookte allen die zich hiervoor inzetten. Ook de referees ontvingen een aandenken. Club Brugge schenkt de nodige aandacht aan het G-voetbal, maar ook kersverse kampioen in derde provinciale Daring Brugge brengt het G-voetbal op het voorplan. Begin augustus start voor Daring Brugge de voorbereiding op het nieuwe seizoen, met als eerste hoogtepunt de festiviteiten rond het tienjarig bestaan in augustus. Club Brugge G heeft alvast toegezegd voor een oefenmatch tijdens die happening. (JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier