“Futsal is net heel belangrijk in jeugdopleiding”

De U15 van KV Kortrijk Soccer Boost Futsal met staand v.l.n.r. coach Nico Deconinck, Andres Decock, Marc Couckuyt, Obe Eggermont, Tiago Verhaeghe en Gauthier Defour. Gehurkt zien we v.l.n.r. Fethi Seddir, Lars Montegnies, Josse Derudder en Dante Mortelé. (Foto ELD)
Redactie KW

Onlangs stond in het Desselgemse Leiestadion het ‘SoccerBoost Futsal U15-tornooi’ op de kalender. Een van de deelnemers was KV Kortrijk.

Kuurnenaar Nico Deconinck (44), die fulltime aan de slag is bij de jeugdopleiding van KV Kortrijk, geeft uitleg. “Bij KVK hebben we een bepaalde visie en futsal sluit daar dicht bij aan”, opent Nico, die zelf nog aan de slag was bij Moeskroen en Cercle Brugge in eerste nationale. “We hebben vier ploegen die aan deze wedstrijden deelnemen. De U8-U9, U10-U11, U12-U13 en U14-U15. We integreerden zaalvoetbal in onze opleiding omdat het heel goede trainingen zijn. Er wordt zonder vaste posities gespeeld en er wordt heel veel bewogen. Daardoor is er niet echt een spits. Het is niet de bedoeling dat er in dit soort matchen gecoacht wordt om te winnen. Het gaat hier over opleiding. Toch verlang je van die gastjes dat ze spelen om te winnen.”

Nico begon eerder toevallig met de trainersstiel. “Aanvankelijk was het niet echt mijn ambitie om die richting uit te gaan“, gaat hij verder. “Ik rolde erin toen mijn zoon nog bij Harelbeke actief was. De bal ging aan het rollen omdat er een trainerstekort was. Ondertussen ben ik al negen jaar heel gepassioneerd bezig bij de jeugdopleiding van KVK. Daar ben ik een van de vijf trainers. We werken nauw samen met Rhizo Oost in Kortrijk, waar de betrokken spelers heel wat extra uren op het oefenveld kunnen staan. Er is ook een mooie samenwerking met SoccerBoost, dat ons gemiddeld eenmaal per maand de kans heeft om aan wedstrijden deel te nemen. Dat is genoeg, want daarnaast zijn de jongens nog actief bij hun eigen ploeg en het moet doenbaar blijven voor de ouders. Deze jongens zijn hier op vrijwillige basis. De samenstelling van de ploeg is telkens afhankelijk van wie beschikbaar is.” (ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.