Frituur West-Friet bouwt EK-dorp voor 170 man dankzij terrassen van buren

© Stefaan Beel
© Stefaan Beel
Philippe Verhaest

Onze voetbalhelden naar de finale schreeuwen en ondertussen een reischeque van 1.000 euro in de wacht slepen? In het EK-dorp van West-Friet in Roeselare wordt die droom werkelijkheid. Zaakvoerders Kevin Caytan (33) en Anne-Laure Haghedooren (32) slaan de handen in elkaar met Cuisine Tossins, Chalet Den Hert en de buren van het reisbureau Uniglobe om een stemmige supportersplek uit de grond te stampen.

“We hebben een scherm van zeven vierkante meter en zullen volledig coronaveilig zo’n 170 mensen een stoel op ons terras kunnen aanbieden”, valt te horen. “Reserveren mag, maar hoeft niet. Sowieso zullen we tijdens de openingsuren van onze zaak alle EK-wedstrijden tonen, maar wanneer onze Rode Duivels spelen, steken we een tandje bij. Dan is er voor en na de match muzikale omkadering en via onze drankkaarten organiseren we ook een leuke tombola. De winnaar gaat naar huis met een reischeque van 1.000 euro. En uiteraard hopen we dat de Belgen dan al met 4-0 leiden in die finale”, knipoogt Kevin.

Het EK-dorp lijkt sowieso een succes te worden. “We hebben dan ook de perfecte Belgische combinatie in huis: frietjes, een goeie pint en voetbal. En vanaf juli zullen de versoepelingen hopelijk voortgezet worden en kunnen we misschien iets meer mensen toelaten. Aan sfeer zal er bij ons alvast geen gebrek zijn!”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten