Frederik Peel is de nieuwe trainer van KDC Ruddervoorde

Redactie KW

Trainer Claude Desimpelaere heeft zijn job met onmiddellijke ingang stopgezet om een schokeffect te creëren bij KDC Ruddervoorde. Frederik Peel neemt over.

“Inderdaad, ik heb overgenomen”, zegt Frederik Peel. “We zagen niet direct een andere oplossing. Na de nederlaag in Steenbrugge heeft Claude de handdoek in de ring geworpen. Het was niet de bedoeling dat ik nog zou overnemen, maar er waren geen andere opties. Ik zit ook nog in Torhout, dus ik heb een heel druk programma. En van de zijlijn toekijken, ligt ook niet in mijn aard.”

“Het schokeffect heeft duidelijk niet gewerkt, want ook tegen Daring Brugge werd geen goed resultaat gehaald. We moeten toch nog proberen om eens te winnen en indien mogelijk over Jong Male te wippen. We moeten proberen derde laatste te zijn, maar de ploegen die nog komen, zijn niet van de gemakkelijkste. En we moeten geen cadeaus verwachten. De spelers zien het echter nog zitten en er wordt steeds scherp getraind. De volgende wedstrijd is naar Snaaskerke, een ploeg die ook in de winningmood zit. Er moet dringend iets gebeuren, jammer dat er zo weinig tijd rest. Er zijn nog amper zes wedstrijden te gaan. We zullen wel zien waar we uitkomen, hopelijk is het eindresultaat positief. De discipline en de organisatie moeten dringend terug in de ploeg. En als je onderaan staat, zit je altijd in de hoek waar de klappen vallen. Je geraakt altijd maar verder in de negatieve spiraal. We kunnen alleen maar ons best doen. De ploeg in de steek laten, is ook geen optie. Iedereen zal zijn steentje moeten bijdragen en zich flexibel opstellen”, besluit Frederik.

In derde

“Claude heeft inderdaad zijn ontslag aangeboden om Ruddervoorde te helpen”, zegt bestuurslid Jürgen Vandekerckhove. “Hij deed dit om een schokeffect te creëren, maar het heeft duidelijk niet geholpen. Ik hoop dat Frederik ons in derde zal houden. Maar ja: gekwetsten, geschorsten, transferitis… Sommige spelers worden het hoofd zot gemaakt en dan denken ze niet meer aan voetballen. En als je achteraan bengelt, slaat alles tegen. We blijven natuurlijk hopen op de redding. Jammer dat Claude zo afscheid moet nemen. Hij heeft heel veel voor KDC Ruddervoorde betekend. We hebben al enkele transfers gedaan naar volgend jaar toe om een rustig seizoen te kunnen draaien. Hopelijk is dit in derde”, besluit Jürgen.

(JV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.