Frederik Peel is de nieuwe hoofdcoach van VV Westkapelle

Frederik Peel is de nieuwe T1 van VV Westkapelle: “VV Westkapelle is voor mij een fantastische uitdaging”, stelt hij enthousiast. © JS
Redactie KW

Na het ontslag van Chris De Bissscop mocht Ulrik Maertens tijdelijk de verantwoordelijkheid opnemen voor het vlaggenschip van VV Westkapelle. Onlangs werd met Frederic Peel een nieuwe hoofdcoach aangesteld.

“We hebben ons netwerk en wilden meteen een kanjer benoemen die ons naar hogere regionen kan loodsten. Frederik observeerde ons tegen Club Brugge en nam vervolgens, ter gelegenheid van de derby tegen KFC Heist B, de touwtjes in handen. Ulrik Maertens, die terugkeert naar de functie van T2, zijn we dankbaar voor de interim”, aldus voorzitter Nico Dryepondt.

Succeservaring

Frederic Peel, eerder al T1 in Tielt, Ruddervoorde en Torhout, toonde zich opgelucht na de eerste overwinning: “Ik had nood aan een succeservaring en wist dat in Westkapelle heel wat talent verscholen zit. In eerste instantie heb ik wat verschuivingen doorgevoerd en we hielden de nul, daar waar we in het verleden al teveel goals slikten. We hebben nog twee duels voor de boeg vooraleer we de korte winterstop ingaan: naar Blankenberge B en thuis Oostkamp B. Het scorend vermogen moet omhoog, ook al blijft onze superspits Thijs Rabaut nog tot na Nieuwjaar buiten strijd. Spijtig maar een ploeg valt en staat niet met één speler. Voor mijn periode als coach van Westkapelle was ik actief als scout van Cercle Brugge en als referee op niveau van beloften. Ook al ben ik een voetbalman in hart en nieren, dat fluitje zal ik toch af en toe moeten opbergen want nu heeft mijn nieuwe club alle prioriteit. Het is voor mij een fantastische uitdaging.” (JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier