Frederik ‘Epo’ Wydoodt (volgend seizoen Boezinge B) aan de deur gezet bij GS Voormezele

Frederik Wydoodt wordt trainer van de B-ploeg. © (Foto VDB)
Redactie KW

Sassport Boezinge start volgend seizoen met een B-ploeg. Frederik Wydoodt wordt er de nieuwe trainer. Normaal zou hij na het seizoen afscheid nemen van GS Voormezele, maar donderdagavond kreeg hij een sms van voorzitter Jesse Dufloucq dat de samenwerking meteen stopt.

“Naast het feit dat we ons lokaal willen verankeren blijkt op vandaag dat de stap vanuit de jeugd naar de eerste ploeg te groot is”, klinkt het bij voorzitter Kristof Verstraete. “We willen onze jongeren de kans geven te rijpen in een reeks waar het voetbal wat fysieker is, dat kan hun groeiproces alleen maar ten goede komen. Onze beloftenploeg blijft voor alle duidelijkheid wel bestaan.”

Sassport maakte al werk van de concrete invulling. Frederik Wydoodt wordt de coach van de B-ploeg. “Er zijn ook zeker een vijftiental spelers waarvan we nu al weten dat ze bij de B-ploeg kunnen spelen. De bedoeling is om in de mate van het mogelijke zoveel mogelijk op zaterdagavond te spelen, om zo niet in het vaarwater van onze eerste ploeg te komen. We gaan trouwens ook met een zekere ambitie van start, met enkel maar een meeloper in de reeks te zijn zullen we geen genoegen nemen”, besluit de Boezingse voorzitter.

Exit bij GS Voormezele

Na het bekendmaken van zijn vertrek kreeg Frederik donderdagavond te horen dat de samenwerking in Voormezele met onmiddellijke ingang stopt. De ploeg staat nochtans op een mooie derde plaats in 4D. “De voorbije maanden had ik alsmaar meer problemen met de clubstructuur”, opent Frederik. “Zo vond ik het niet kunnen dat het eerste elftal nog altijd met de ‘oude’ uitrusting moest spelen, ondanks nieuwe sponsors. Verder heb ik ook meermaals geklaagd dat mijn spelers zich moesten douchen met koud water door een gebrekkige boiler. Gezien er nooit geen echte reactie daarop kwam heb ik enkele weken geleden voor mezelf uitgemaakt om op het einde van het seizoen na drie jaar Voormezele te verlaten. Dat heb ik ook in alle eerlijkheid aan de voorzitter gemeld en hem tevens erbij gezegd dat mijn volgende club Boezinge zou worden, maar graag mijn huidig seizoen zou uitdoen met een spelersgroep die ik hoofdzakelijk had samengesteld, met als doel minstens een eindronde te halen. Dat is me dus niet meer gegund want van voorzitter Jesse Defloucq kreeg ik donderdagavond plots een sms met de melding dat de samenwerking met onmiddellijke ingang stopt en dat ik mijn sleutels moet binnendragen. De spelersgroep werd op de hoogte gebracht door een bericht in de Facebook-groep. Onmiddellijk heb ik een pak spelers aan de telefoon gehad en niemand is echt gelukkig met de beslissing.”

Morgenavond (vrijdag, red.) om kwart na zeven is er training bij Gold Star. Wie de training zal leiden is nog onduidelijk want de voorzitter is voorlopig niet bereikbaar.

Nooit problemen

Ondertussen kijkt Frederik al eens vooruit naar volgend seizoen. “Zelf zal ik dus naast het trainerschap ook de sportieve touwtjes in handen nemen voor de ploeg. Dat betekent dat ik zo’n vijftien spelers mag halen van elders, en die moeten aangevuld worden met scholieren en juniores van Sassport. De kans dat er daarbij jongens zitten van Voormezele lijkt groot want nooit heb ik met iemand problemen gehad.”

(TV/EF/SBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier