Frederik Declercq eerst aanwinst van SV Wevelgem, Devacht naar SV Anzegem

Frederik Declercq, gezegend met een fantastische linker, speelt dit seizoen voor KM Torhout. © VDB
Wouter Vander Stricht

SV Wevelgem City zit nog in volle degradatiestrijd in eerste provinciale, maar haalde toch al een ervaren aanwinst binnen. Tegelijk ziet het ook een talentvolle aanvaller vertrekken.

Frederik Declercq verlaat straks het ‘nationale’ voetbal een gaat bij SV Wevelgem City aan de slag. De neo-eersteprovincialer is dus al duchtig bezig met versterking voor volgend seizoen. Momenteel staat Wevelgem voorlaatste, telt het 11 punten uit 15 wedstrijden.

Op het moment dat de voorbereiding zal starten zal Declercq al 37 lentes tellen, maar de routinier is nog altijd fit. Hij kan zowel centraal in de verdediging als op het middenveld uit de voeten. Zijn traptechniek en zijn fantastische linker zijn een wapen op stilstaande fases. Na omzwervingen in het nationale voetbal, speelt hij dit seizoen voor KM Torhout in de derde amateurklasse.

Als voetballer brak hij door bij KSV Ingelmunster, beleefde de fusie mee tot SW Harelbeke en maakte daarna omzwervingen via WS Lauwe, KV Kortrijk, KSV Roeselare, KSV Oudenaarde (twee periodes), SK Deinze en ten slotte OMS Ingelmunster. Na een jaartje bij KFC Mandel United trok hij naar RC Harelbeke, het laatste anderhalf seizoen zal hij voor KM Torhout gevoetbald hebben.

Sv Wevelgem Cityhttps://www.facebook.com/svwevelgemcity/https://www.facebook.comFacebook1

Onze eerste transfer voor volgend seizoen is een feit! Topper Frederik Declercq is een ervaren centrale verdediger met…

Geplaatst door Sv Wevelgem City op Maandag 9 december 2019

rich1.0https://www.facebook.com/svwevelgemcity/posts/2604338309647239552

Devacht naar Anzegem

Ook aan uitgaande zijde is er al transfernieuws. SV Anzegem heeft de handtekening van Guillaume Devacht beet. Devacht ging het al eens bij Wervik proberen, maar keerde vorig seizoen terug naar Wevelgem, waarmee hij de titel pakte ten koste van… SV Anzegem. Omdat Anzegem via de nacompetitie promoveerde, speelt het ook in eerste provinciale waar het momenteel vriend en vijand verrast met halfweg de competitie een tweede plaats op één punt van leider KSV Oostkamp.

Guillaume Devacht gaat volgend seizoen zijn geluk beproeven bij SV Anzegem.
Guillaume Devacht gaat volgend seizoen zijn geluk beproeven bij SV Anzegem.© VDB