Fred Vanderbiest (ex-KVO) legt klacht neer tegen T2 van Union na knokpartij

Fred Vanderbiest (links) met zijn advocaat Sven Mary dinsdag. © BELGA
Redactie KW

Fred Vanderbiest, de assistent-trainer van KV Mechelen die vroeger KVO-trainer was, zal donderdag bij het parket van Brussel een klacht met burgerlijke partijstelling neerleggen tegen Abder Ramdane, de T2 van Union. Dat bevestigde Vanderbiests advocaat Sven Mary dinsdag.

Afgelopen zondag ontspoorde het duel tussen Union en KV Mechelen (2-2) in een vulgaire knokpartij. Vlak voor het laatste fluitsignaal kregen Bijker en Tabekou een rode kaart onder hun neus geduwd, waarna voor de dug-out een opstootje tussen beide ploegen ontstond. Daarbij raakten ook de assistent-trainers Abder Ramdane en Fred Verbiest betrokken.

De T2’s van beide ploegen kregen het met elkaar aan de stok en werden naar de tribunes verwezen. Daarmee hield het verhaal echter niet op. In de catacomben van het Joseph Mariënstadion raakten ze slaags. Vanderbiest werd met zeven hechtingen naar het ziekenhuis afgevoerd nadat hij een elleboogstoot had gekregen van Ramdane.

Beide protagonisten moesten zich dinsdag verantwoorden voor de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). “Aanvankelijk hadden we om uitstel gevraagd, omdat meneer Vanderbiest werkombekwaam is verklaard. Maar uit respect voor deze instelling zijn we toch naar de zitting gekomen”, sprak Mary. Nadien bevestigde hij de klacht met burgerlijke partijstelling. “Die zal ik donderdag neerleggen.”

(Belga)

T2 van Union riskeert 10 matchen schorsing en 5.000 euro boete

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag ter zitting van de Geschillencommissie een loodzware straf van tien wedstrijden schorsing en 5.000 euro boete geëist voor Abder Ramdane.

Initieel werd Vanderbiest ook gedaagd voor discriminerende opmerkingen. “Maar aangezien niemand daar in deze zitting melding van maakt, kan het parket hem daar niet voor vervolgen. Er zal wellicht wel iets geroepen zijn, maar het is onmogelijk om vast te stellen of dat discriminerend was”, legde Blondeau uit. De procureur vervolgt Vanderbiest enkel nog voor het betreden van het speelveld. “Gezien het hoge aantal antecedenten van Vanderbiest vraag ik drie speeldagen schorsing en een boete van 1.500 euro.”

De Geschillencommissie neemt de zaak in beraad. Wellicht volgt een uitspraak in eerste aanleg dinsdagavond.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier