Frans Schotte is erevoorzitter van Cercle Brugge

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van groen-zwart kreeg de gewezen voorzitter deze titel toegewezen. Ook de vernieuwde raad van bestuur van groen-zwart werd officieel voorgesteld onder leiding van Vincent Goemaere als nieuwe voorzitter.

Frans Schotte wordt erevoorzitter van Cercle Brugge en uit dank voor zijn bijna 20 jaar als voorzitter kreeg hij een portret van gedelegeerd bestuurder Oleg Petrov. (Foto ACR)

Op de voorafgaande raad van bestuur werd Viacheslav Ivanov, in zijn dagdagelijkse functie actief als adjunct-directeur-generaal bij AS Monaco, aangesteld tot bestuurder van Cercle Brugge. Hij komt als vervanger van de eind vorig jaar bij AS Monaco vertrokken Filips Dhondt, en dit naast Frans Schotte, Oleg Petrov, Vincent Goemaere en Thomas Tousseyn.

De nieuwe voorzitter Vincent Goemaere bedankte in zijn toespraak de verantwoordelijken van AS Monaco en Frans Schotte voor zijn 20 jaar voorzitterschap. “Wie aan Frans denkt, denkt aan Cercle en andersom. De titel van erevoorzitter is de enige gepaste manier om Frans nogmaals erkentelijk te zijn voor alle geleverde inspanningen.”

Met betrekking tot het stadiondossier was de nieuwe voorzitter voorzichtig. “Cercle verdient meer dan een mooie toekomst, met een eigen stadion. We hebben na 44 jaar eindelijk uitzicht op een eigen familiaal stadion waar we onze identiteit in kunnen terugvinden. Ik denk dat we positief met alle partijen moeten samenwerken om dit mogelijk te maken.”

Sportief is de nieuwe voorzitter ervan overtuigd dat de huidige spelersgroep negen finales kan spelen en ook de juiste resultaten kunnen halen. “We zullen er alles aan doen om dit seizoen in schoonheid af te sluiten. Cercle is niet dood en zoals Jules Verriest het zo mooi in het Brugs kan verwoorden: Cercle, das junder, das wieder olle molle tope. Met deze gedachtegang en oprechte motivatie heb ik dan ook het mandaat als voorzitter van deze vereniging aanvaard.”

De uittredende voorzitter Frans Schotte had het vooral over het weinig sportieve 2019. “Het begon overigens met het overlijden van Kenny Lalande binnen onze technische staf en gelukkig gaat het met Miguel Van Damme de goede richting uit.”

Stadion

Met betrekking tot het stadiondossier gaf hij de erevoorzitter van Cercle een sneer richting de aanwezige burgemeester Dirk De fauw en enkele leden van het stadsbestuur. “Met de beslissing van vorige vrijdag is de oplossing gevonden voor twee partijen en Cercle heeft alleen een mondelinge toezegging. De beslissing en zeker de wijze waarop deze tot stand gekomen is, stelt ons diep teleur. Ons vertrouwen is geschonden.”

“Gisterenavond hadden wij een langdurig gesprek met de burgemeester en drie schepenen. Uit die toelichting blijkt dat er toch veel beschermingsmaatregelen zijn voor Cercle. Hierbij wordt de zekerheid gegeven dat Cercle in alle omstandigheden tijdig zal beschikken over een volwaardig stadion voor de A-ploeg en alle nodige faciliteiten voor de jeugd en de beloften. Alle vragen die Cercle zich stelt zullen met aandacht en met goodwill door het stadsbestuur beantwoord worden. Maar wij doen ook een belofte: wij zullen niet rusten tot er een goede oplossing komt voor Cercle. Wij zullen dat doen conform onze waarden met respect en correctheid tegenover anderen”, aldus Schotte die van gedelegeerd bestuurder Oleg Petrov een eigen portret als geschenk kreeg. Videoboodschappen waren er ook om Frans Schotte te bedanken. Onder meer van Vital Borkelmans, Kristof Arijs, Tom De Sutter, Jo Coppens, Roger Lambrecht als gewezen voorzitter Lokeren en Peter Croonen als voorzitter van Racing Genk. Joseph Allijns als preses van KV Kortrijk was samen met zijn zoon Maarten Allijns aanwezig.

De vernieuwde raad van bestuur van Cercle Brugge met v.l.n.r: nieuwkomer Viacheslav Ivanov, Frans Schotte, Oleg Petrov, Vincent Goemaere en Thomas Tousseyn. (Foto ACR)
De vernieuwde raad van bestuur van Cercle Brugge met v.l.n.r: nieuwkomer Viacheslav Ivanov, Frans Schotte, Oleg Petrov, Vincent Goemaere en Thomas Tousseyn. (Foto ACR)

De erevoorzitter ziet tot slot de eindfase van de competitie positief tegemoet voor Cercle. “Er worden bijkomende inspanningen gedaan en er komen er nog. AS Monaco blijft in alle omstandigheden Cercle steunen. Hopelijk kunnen wij volgend jaar een ander sportief bilan voorleggen.”

Jeugd

Piet D’Hooghe die als voorzitter van de vzw Cercle Brugge onder andere de jeugd behartigt had het vooral over respect. “Een woord dat allesomvattend is en om met groen-zwart de Elite-Jeugdlicentie te behalen dienen wij tegen half april aan te tonen dat wij voor onze jonge voetballers over zes voetbalterreinen beschikken, waarvan twee de hele zaterdag en de zondagvoormiddag. En dit minstens tot 30 juni volgend jaar.”

Daarnaast zijn alle profclubs in ons land verplicht om in de Jeugdelite 1 of 2 uit te komen. De Jeugdacademie uit daarom meer dan terechte bezorgdheid naar de stad Brugge en naar de Cvba toe. “Aan alle beleidsmensen vragen wij heel terecht respect voor onze jeugd, met duidelijkheid op heel korte termijn. Als voorzitter van de vzw zal ik nimmer of nooit aanvaarden dat enige beslissing, door wie dan ook, tegen de Cercle-Jeugdacademie wordt genomen. Integendeel, het is voor mij een absolute uitdaging om een markante verbetering in de accommodatie voor onze jeugd te bewerkstelligen of af te dwingen.”

Nieuwkomer

Tijdens de nieuwjaarsreceptie raakte ook bekend dat met de Hongaar Marton Eppel een nieuwe spits werd aangetrokken. Hij is 28 jaar en komt tot eind dit seizoen over van Kairat Almaty uit Kazachstan. Eppel was tevens acht keer international en maakte in 2017 zijn debuut onder toenmalig bondscoach Bernd Storck. Ook de overgang van de Griekse verdediger Dimitrios Chatziisaias van het Turkse Rizespor is zo goed als rond. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.