Franky Demon blij met positief advies voor GRUP Blankenbergse Steenweg: “Harde werk eindelijk beloond”

Nadat de Raad van State eind vorig jaar de bestemming van het deelgebied ‘Blankenbergse Steenweg’ van het al hernomen GRUP vernietigde, is er nu eindelijk een positief advies. Schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon is opgelucht, maar blijft voorzichtig.

© BELGA
© BELGA

“Ik ben blij dat het snelle en harde werk samen met minister Demir en de betrokken instanties ons nu eindelijk een stap vooruit brengt. Onze diensten hebben steeds hun samenwerking verleend en meegezocht naar mogelijke oplossingen voor het deelgebied Blankenbergse Steenweg en de mogelijkheid om er een stadion voor Cercle Brugge te kunnen bouwen. Binnen de toegelaten contouren werden de plannen voor deelgebied Blankenbergse Steenweg dus herwerkt en aangepast. Dat vele werk wordt nu eindelijk beloond”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon. Na de publicatie in het Staatsblad start een termijn van 60 dagen.

“Ik ben blij met deze stap vooruit in dit dossier. Toch ben ik niet naïef, maar het stemt mij hoopvol dat onze nieuwe plannen positief onthaald werden bij de afdeling wetgeving van de Raad van State. Nu moet de termijn van 60 dagen doorlopen worden voor we, hopelijk, verder vooruit kunnen.”

Ook burgemeester Dirk De fauw wijst op die termijn. “We hebben met een aantal partijen, die voorheen naar de Raad van State zijn gestapt, goed kunnen praten. Zeker zijn we natuurlijk nooit. Het blijft afwachten”, aldus De fauw.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.